Certificatul de vaccinare european va fi implementat de la 1 iunie! Fără un astfel de document nicio persoană nu va mai putea călători în interiorul Uniunii Europene

Certificatul de vaccinare european va fi implementat de la 1 iunie! Fără un astfel de document nicio persoană nu va mai putea călători în interiorul Uniunii Europene

Comisia Europeană, prin vocea vicepreședintelui Margaritis Schinas, a anunțat că a pregătit deja o propunere legată de proiectul de Certificat de vaccinare european.

Acesta va fi gata până la data de 1 iunie și fără un astfel de document se pare că nicio persoană nu va mai putea călători în interiorul UE în viitor. 

Comisia cere, de asemenea, dovezi digitale pentru testarea cu teste PCR aprobate și teste rapide de antigen, precum și pentru persoanele care au fost „vindecate” de o infecție cu coronavirus. Ce ar trebui să arate acesta din urmă nu este reglementat. Este suficient un certificat de la medic? Un test pozitiv, acum cel puțin zece zile? Sau trebuie să fie dovezi ale anticorpilor?, se întrebă Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Margaritis Schinas conduce Comisia pentru promovarea modului de viaţă european și a afirmat că noul certificat de vaccinare va fi prezentat oficial de şefa C.E., Ursula von der Leyen, şi de comisarii europeni Thierry Breton (piaţă internă) şi Didier Reynders (justiţie).

Cu o astfel de dovadă a vaccinării antiCovid („certificat verde digital”, „pașaport Covid), o persoană vaccinată într-un stat membru va fi recunoscută şi în alt stat membru ca fiind imunizată. Acest aspect ar putea facilita călătoriile, inclusiv în scop turistic, între ţări.

”Acest certificat ar trebui să fie gata de utilizare la începutul verii. Şi vara începe pe 1 iunie”, a spus reprezentantul CE pentru Frankfurter Allgemeine Zeitung. Declarațiile complete ale lui Margaritis Schina pot fi citite integral AICI

 

Spune-ne opinia ta