Băuturi răcoritoare ţinute în condiţii improprii. Amendă usturătoare pentru un depozit din Botoşani!

Unii comercinaţi se gândesc mai mult la propriul câştig, decât la asigurarea unor produse de calitate consumatorilor. 

Băuturi răcoritoare ţinute în condiţii improprii. Amendă usturătoare pentru un depozit din Botoşani!

A dovedit-o un control efectuat de comisarii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) la mai mulţi agenţi economici de pe raza judeţului Botoşani, care comercializează băuturi răcoritoare, sucuri şi nectaruri din fructe.

În timpul controlului, comisarii au găsit produse care erau ţinute în condiţii improprii, multe dintre acestea fiind expuse la comercializare în zone în care erau temperaturi extrem de ridicate.

Cea mai mare amendă, în valoare de 5.000 de lei, a fost aplicată unui depozit, pentru nerespectarea condiţiilor de depozitare.

“În timpul controlului au fost verificaţi un număr de 25 operatori economici, iar la 12 dintre ei s-au depistat abateri. S-au aplicat 7 avertismente şi 5 amenzi în valoare de 23.000 de lei. În timpul controlului a fost verificată starea ambalajelor, încadrarea în cantitatea netă, încadrarea în data durabilităţii minimale, data limită de consum, încadrarea în parametrii de calitate prevăzuţi şi declaraţi de producător. A fost verificată şi respectarea condiţiilor de depozitare”, a declarat Mirel Rogalschi, comisar şef adjunct al CJPC Botoşani.

 

 

Spune-ne opinia ta