Suparata ca nu a inteles cum sa prepare medicamentul copilului!

Reclamatie mai putin obisnuita inregistrata la Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorului Botosani, unde o femeie a solicitat ajutorul comisarilor vizavi de un prospect al unui antibiotic pentru copii.

Femeia din Bucuresti, in varsta de 25 de ani,  era in vizita la parinti in Broscauti, judetul Botosani, cand copilul sau de numai un an a facut febra mare, astfel ca mama a cumparat un antibiotic al carui prospect, spune femeia, era neclar. Medicamentul fiind un antibiotic pulbere trebuia dizolvat, insa din modalitatile de utilizare scrise pe prospect nu reieseau informatii exacte. Astfel, dupa ce medicii, farmacistii si Casa de Sanatate i-au spus fiecare cate ceva diferit, mama a sunat la CJPC, insa nici aici nu a putut fi ajutata, nefiind in competenta institutiei.

"A sunat la Casa de Sanatate, la nu stiu cate locuri, pana a sunat la noi in final, noi am zis ca o preluam, dar o redirijam la Casa de Sanatate, la DSP sau la Ministerul Sanatatii. A spus ca e neplacut pentru o mamica care isi ia un medicament sa ajunga acasa la un copil bolnav si sa nu stie ce sa faca. Era un antibiotic pulbere care trebuia dizolvat si a zis ca toate informatiile din prospect erau contradictorii si ca nu a reusit sa-si dea seama. A sunat la nu stiu cate farmacii si medici si fiecare ii spunea altceva, iar in final i-am spus ca nici noi nu putem da un raspuns competent in momentul de fata. Oricum e o problema pe care trebuie sa o avem in vedere pentru ca e chiar neplacut. Ceva trebuie facut, pentru ca e o problema de informare", a precizat Sanda Constantinica, juristul CJPC Botosani.

Cu toate ca aceasta reclamatie nu tine de CJPC, reprezentantii institutiei sustin ca o vor sprijini pe femeia care au facut reclamatia si ca urmeaza sa analizeze prospectul pentru a vedea daca intr-adevar informatiile erau contradictorii.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșănean ridicat de acasă în cătușe și dus într-o celulă din Penitenciar!

astăzi, 12:33
90

În cursul zilei de vineri, polițiștii din Flămânzi au identificat un bărbat, din orașul Flămânzi, pe numele căruia era emis de către Judecătoria Botoșani un mandat de execu...

Lucian Trufin, PSD: „Voi continua dezvoltarea județului Botoșani prin experiența de 20 de ani în administrație publică, cu susținerea echipei PSD”

astăzi, 12:02
24

„Le mulțumesc botoșănenilor care au semnat pentru susținerea candidaturii mele la Președinția Consiliului Județean. În această campanie de strângere de semnături, am realiza...

Polițiștii de frontieră botoșăneni au confiscat marfă contrafăcută care trebuia să ajungă în Ucraina (Foto)

astăzi, 10:49
82

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Racovăț au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui microbuz, peste 680 bunuri, toate purtând î...