Controale la comercianții de carne din județ! Probe trimise la laborator

Controale la comercianții de carne din județ! Probe trimise la laborator

Comisarii din cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Botoșani au desfășurat un control la mai mulți agenți economici din județ care comercializează produse din carne.

Potrivit lui Mirel Rogalschi, comisar-șef adjunct al CJPC Botoșani, acțiunea de control a vizat verificarea respectării prevederilor legale privind protecția consumatorilor la comercializarea acestui tip de produse, fiind verificați în total 23 de operatori economici. La o parte dintre aceștia au fost găsite și nereguli, fiind aplicate avertismente, dar și amenzi. 

"La 15 operatori economici s-au depistat abateri pentru care s-au aplicat 10 avertismente și 5 amenzi contravenționale în valoare totală de 23.000 de lei. În timpul controlului au fost verificate aspecte referitoare la informații, cele mai mari amenzi fiind aplicate pentru lipsa informațiilor la vânzarea produselor în vrac, ambalajul inițial trebuia păstrat până la epuizarea stocului din lotul respectiv", a declarat Mirel Rogalschi. 

De asemenea, de la produsele verificate au fost prelevate trei probe care au fost trimise la laborator pentru verificarea conținutului de apă, grăsime, proteine, sare și amidon. Toate probele au fost conforme, potrivit adjunctului CJPC Botoșani. 

 

Spune-ne opinia ta