Să mai și râdem: tradiționala ospitalitate românească a devenit istorie

Să mai și râdem: tradiționala ospitalitate românească a devenit istorie

de Cătălin Borangic, istoric:

Coronavirusul chinezesc care a sosit zilele astea la Suceava a decedat în urma unui tragic accident provocat de un brancardier aghesmuit.

În urma verificărilor efectuate se pare că temutul coronavirus a suferit multiple fracturi de citoplasmă în urma bușirii de asfalt cu care l-au omenit moldovenii.

Ajuns la spitalul din Iași, doctorii n-au putut decât să constate că virusul care a băgat spaima în chinezi a suferit leziuni incompatibile cu viața. Specialiștii spun însă că vina ar fi aparținut virusului, care era obișnuit cu atenții și delicatețuri, cu plimbări cu pangolinul și SPA în eprubete scumpe.

Aceiași specialiști spun însă că virusul a scăpat ieftin, pentru că în prima fază aterizarea era programată la Cluj, unde îl așteptau patru flăcăi din Sălaj dotați cu canistre de pălincă de cea mai bună calitate, 80 de grade pe puțin.

Vă dați seama, a declarat Avirusache Mandolin, brancardier suceavean de peste 30 de ani, că ardelenii l-ar fi omenit cu otravă de aia de a lor, mitilic industrial, nu alta, la care și noi, veteranii, ne dăm ca la urs, cu respect, teamă și grijă. Nici n-apuca să tușească și era terminat.

Așa, o mai trăit un pic. O avut noroc și măcar nu s-o chinuit.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Marcel Ciolacu anunță regionalizarea României. ”Asta nu înseamnă că se vor desființa!”

astăzi, 08:45
52

Ciolacu a dat ca exemplu Polonia și arată că se face un studiu foarte amplu privitor la modul în care va fi reorganizată România.”Reforma bugetară și reorganizarea teritori...

Suferința unui copil de 6 anișori: De la un accident banal, la confruntarea cu un inamic necruțător!

astăzi, 08:16
205

Părinții s-au alarmat și l-au dus la medic. Pentru că totul s-a întâmplat în timpul pandemiei, așteptarea pentru programare și diagnostic a fost o încercare grea.Dup...

Care este echipa care a vrut să îl ”fure” pe Andone și cum a răspuns antrenorul de la Botoșani!

astăzi, 07:48
442

Bogdan Andone e aproape să reușească o minune la FC Botoșani, formație pe care a preluat-o în iarnă, cu 12 puncte după 21 de etape.“Mi-a zis că mă salvează în decembrie...