Zapada a pus din nou stapanire pe drumurile din judetul Botosani! TIR-uri blocate si masini in santuri! GALERIE FOTO

E iarna in toata regula la Botosani! Termometrele au aratat valori sub 0 grade Celsius, lapovita s-a tranformat in ninsoare. Satenii au inceput sa puna legumele in pamant, crezand ca vremea rece a trecut, dar zapada s-a intors si le da mari batai de cap atat agricultorilor, cat si soferilor.

Zapada a pus din nou stapanire pe drumurile din judetul Botosani! TIR-uri blocate si masini in santuri! GALERIE FOTO

Traficul s-a desfasurat cu dificultate in noaptea de joi spre vineri pe strazile din judetul Botosani. Multi botosaneni au schimbat cauciucurile de iarna cu cele de vara, pentru ca..."vara nu-i ca iarna", insa natura i-a contrazis si multi soferi au avut probleme in trafic. 

Pe drumul european Botosani - Suceava, patru TIR-uri au ramas blocate la podul ce trece peste raul Siret, din cauza zapezii depuse pe carosabil. Politistii rutieri, dar si drumarii, au ajuns imediat in zona pentru a rezolva situatia, iar dupa cateva zeci de minute traficul a fost reluat. 

La Vladeni, doua autoturisme au ajuns in sant din cauza zapezii, insa nimeni nu a fost ranit, iar masinile au fost scoase ulterior din sant. 

Daca pe drumul national Botosani - Bucecea drumarii au fost vazuti foarte activi, pe drumul judetean ce leaga localitatea Hutani de orasul Bucecea nu a trecut nicio lama pana la miezul noptii. 

"Se circula foarte greu. Eu am fost mai norocos si nu am apucat sa schimb cauciucurile, dar chiar si asa, la deal e greu", a spus un sofer care a trecut prin Bucecea.

Avand in vedere ca vremea se anunta la fel si in urmatoarele zile, politistii botosaneni au venit cu o serie de avertizari si sfaturi pentru soferii care ies in trafic:

- Adaptaţi permanent viteza la condiţiile de drum (carosabil acoperit cu zăpadă, gheaţă sau polei). 

- Circulaţi cu o viteză care să nu depăşească 30 de km/h în localităţi sau 50 de km/h în afara lor, când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă, zăpadă, mâzgă sau piatră cubică umedă.

- Folosiţi corespunzător sistemul de iluminare-semnalizare şi cel de climatizare şi dezaburire, pentru a vedea și a putea fi văzuţi în trafic. Reamintim că legislaţia rutieră prevede obligativitatea folosirii luminilor de întâlnire, în afara localităţilor şi în timpul zilei.

- Asiguraţi-vă o vizibilitate bună în habitaclul maşinii prin curăţarea parbrizului, geamurilor laterale şi a lunetei şi să aveţi în perfectă stare de funcţionare sistemul de climatizare şi ştergătoarele de parbriz.

- Păstraţi în mers o distanţă suficientă pentru a putea opri în condiţii de siguranţă, atunci când condiţiile de deplasare sunt nefavorabile.

- Atunci când circulaţi pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă, sau polei, echipaţi autovehiculul cu anvelope de iarnă, iar în cazul autovehiculelor cu masa totală mai mare de 3,5 tone, montaţi pe roţi lanţuri sau alte echipamente antiderapante omologate.























 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sucevean prins la Botoșani cu un transport de material lemnos neînregistrat corect!

Miercuri, 17 Aprilie 2024
62

Marți,16 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 6 Pomârla au oprit pentru control, pe drumul public din comuna Șendriceni, o autoutilitară condusă de un bărb...

ITM le-a pus gând rău angajatorilor din panificație: Sute de mii de lei amendă pentru nerespectarea normelor de siguranță a muncii!

Miercuri, 17 Aprilie 2024
114

În perioada 09 -12.04.2024, atât pe timpul zilei, cât și pe timpul nopții, a avut loc Campania Națională pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile lega...

Bărbat de 62 de ani din Dorohoi a produs un accident după ce s-a urcat băut la volan!

Miercuri, 17 Aprilie 2024
141

În cursul zilei de marți,16 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi au fost sesizați cu privire la faptul că pe o stradă din municipiul Dorohoi s-a produs un acc...