Ministrul Răzvan Cuc, așteptat pe DJ 294 Mihălășeni - Dângeni: "Când facem gălăgie, hop și lucrările încep!"

Ministrul Răzvan Cuc, așteptat pe DJ 294 Mihălășeni - Dângeni: "Când facem gălăgie, hop și lucrările încep!"

Vestea că în Moldova a fost construit "primul metru de autostradă" i-a alertat pe responsabilii de la Drumuri care, de câteva zile, ies la lumină precum firul ierbii primăvăratec. În timp ce șeful Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Narcis Neaga, transmitea miercuri că a "recepționat" mesajul suceveanului Ștefan Mandachi drept un "semnal de alarmă care l-a atins", iar ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, promite că în acest mandat va fi "o prezență foarte activă pe șantiere" (joi anunțând chiar o vizită la Botoșani), cetățenii spun că pe drumurile din județ - care de luni de zile au fost lăsate de izbeliște - încep să reapară utilajele. 

"După primul metru de autostradă construit personal de către antreprenorul Ștefan Mandachi se pare că au început să construiască și administratorii DJ 294 Mihălășeni - Dângeni. Că va fi cu asfalt, ori cu pământ.. vom vedea! Important este să ne alăturăm inițiativei, iar pe data de 15 martie, începând cu ora 15, trebuie să ne suspendăm orice activitate timp de 15 minute. #șîeu", se consemna pe pagina DJ 294 Mihălășeni - Dângeni, în data de 5 martie 2019, ziua anunțului protestului inițiat de Ștefan Mandachi.

Administratorii paginii DJ 294 Mihălășeni - Dângeni au revenit astăzi cu o postare prin care cetățenii îl invită pe ministrul Răzvan Cuc să circule pe drumul respectiv și "să ne spună dacă acesta este un drum practicabil": 

"Când facem gălăgie, hop și lucrările încep. Cam așa funcționează treburile pe la noi. DJ 294 Mihălășeni - Dângeni a fost în stare dezastruoasă câteva luni bune, timp în care nu s-a făcut nimic.

După inițiativa suceveanului Stefan Mandachi de protest, precum și după ce am arătat că susținem această inițiativă și că avem de gând se ne implicăm, hop apar utilajele!

Ca prin minune totul! Care o fi soluția? Să facem gălăgie mai des, iar utilajele să fie mereu pe teren? Se plătesc bani pentru administrarea acestui drum, doar că banii rămân în conturi.

Razvan Cuc, Ministrul Transporturilor, vine astăzi la Botoșani. Prin această cale lansăm o invitație publică domnului ministru să vină pe DJ 294 Mihălășeni - Dângeni, cu televizune, jurnaliști și cu toată echipa sa, să ne spună dacă acesta este un drum practicabil".

Amintim că, în iarna 2016-2017, sătui să mai circule pe un drum care arată ca acum 30 de ani, zeci de șoferi au mărșăluit cu mașinile între Dângeni și Mihălășeni. Oamenii doreau să atragă în acest mod atenția asupra stării proaste a carosabilului, sperând ca și acest tronson, ca multe altele din județ, să intre cât mai curând în atenția autorităților. 

Astăzi, locuitorii din zonă nu mai au speranțe și, mai ales, nu mai cred nici ei în promisiuni. "Au trecut doi ani de la protest, timp în care nu a fost realizată nici măcar o mică îmbunătățire a drumului DJ 294 Mihălășeni - Dângeni. Ce s-a schimbat în doi ani?", spunea în urmă cu o lună un cetățean.

Citește și Politicienii se pregătesc de campanie electorală. Botoșănenii înoată în noroaie. "E un dezastru!" FOTO 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mai puțini nervi și timp scutit pentru șoferi: Rută ocolitoare la Dumbrăveni! (video)

astăzi, 15:29
162

Șoferii care circulă de la Botoșani la Suceava sau de la Suceava la Botoșani și trec prin Dumbrăveni ar putea să fie scutiți de nervi, dar și să economisească timp.Asta după ce Ioan Pa...

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
251

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
383

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...