Protestul "15 minute" - Șeful CNAIR: "Un semnal de alarmă, ne-a atins". Ce spune ministrul Transporturilor

Protestul "15 minute" - Șeful CNAIR: "Un semnal de alarmă, ne-a atins". Ce spune ministrul Transporturilor

Protestul inedit inițiat de suceveanul care a construit primul metru de autostradă din Moldova îl determină pe ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, să promită că în acest mandat va fi o prezență mai activă pe șantiere, el susținând că a înțeles "foarte clar" mesajul. Și șeful Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Narcis Neaga, susține că a "recepționat" mesajul și că este un semnal de alarmă care l-a "atins".

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, și șeful CNAIR, Narcis Neaga, au vizitat, miercuri, lucrările la loturile din Autostrada Transilvania Iernut - Chețani și Chețani - Câmpia Turzii.

Întrebat de jurnaliști cum comentează protestul "15 minute", Răzvan Cuc a spus că a discutat cu șeful CNAIR, cu secretarii de stat din Ministerul Transporturilor și cu reprezentanți ai altor ministere pentru deblocarea problemelor administrative în obținerea avizelor cât mai repede pe hotărârile de Guvern privind exproprierile.

El susține că a înțeles foarte clar mesajul și promite că în acest mandat va fi "o prezență foarte activă pe șantiere".

"Eu am înțeles mesajul foarte clar și cred că toți românii au înțeles mesajul. Tocmai de asta o să vedeți că în acest mandat voi fi o prezență foarte activă pe șantiere și când va fi vorba de implementarea proiectelor. Am discutat cu domnul Neaga și cu secretarii de stat din minister și cu colegii din alte ministere să ne ajute în deblocarea problemelor administrative, în obținerea avizelor cât mai repede pe hotărârile de Guvern pentru exproprieri. Înțeleg problema, sunt în asentimentul tuturor că trebuie să accelerăm. Dacă în primul mandat al meu am lansat proiecte de 3 miliarde de euro, în acest mandat îmi doresc să avem poate și mai multe proiecte lansate, dar în același timp să avem concretizați cât mai mulți kilometri de autostradă, vorbesc de stadiul fizic implementat", a spus Cuc, potrivit Mediafax.

Și Narcis Neaga susține că a "recepționat" mesajul - "atât personal, cât și împreună cu colegii din CNAIR".

"Este clar un semnal de alarmă pe care l-am recepționat și personal și împreună cu colegii din companie. Chiar ținem cont de acest protest în sensul că încercăm și suntem convinși că vom merge spre îmbunătățirea performanțelor companiei", a spus Neaga.

Întrebat, de asemenea, dacă vorbește despre o restructurare a CNAIR, Neaga a răspuns afirmativ, precizând însă că nu este vorba despre concedieri, ci despre o eficientizare a companiei. El s-a plâns de lipsa forței de muncă.

”Reorganizarea a început din 2014, compania s-a reorganizat, s-a restructurat. Și noi ne confruntăm cu o criză de forță de muncă, de profesioniști în ceea ce privește analiza contractelor, managementul de contract. Așa cum se resimte în toată România o criză a forței de muncă, și noi ne confruntăm cu această criză. Deci nu spunem că acest protest a fost momentul zero, dar nu ți-e totuna când vezi un asemenea impact și chiar ne-a atins și pe noi”, a subliniat șeful CNAIR.

"În data de 15 martie, pentru 15 minute, începând cu ora 15, eu suspend activitatea celor 40 de restaurante. Pentru autostrăzi, fii solidar. Provoacă măcar trei persoane să își întrerupă activitatea". Așa sună protestul inedit inițiat de antreprenorul sucevean Ștefan Mandachi, nemulțumit de lipsa autostrăzilor în țară și mai ales în regiunea Moldovei.

Protestul inedit a început să producă reacții în lumea antreprenorilor. După ce două firme din Prahova au anunțat că se raliază protestului, un lider important din sectorul transporturilor a anunțat marți că susține demersul.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Prefectul județului Botoșani, în urma vizitei în P.T.F. Stânca: „La ora 12:00 erau aproximativ 190 de camioane care așteptau să intre în România. Am primit multe sesizări din partea șoferilor” (fotogalerie)

astăzi, 18:26
89

Prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă, s-a deplasat astăzi în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca Costești pentru evaluarea situației din teren și eficientizarea fluxului d...

Femeie găsită moartă în curte de către concubin

astăzi, 14:18
623

O femeie de doar 49 de ani a fost găsită moartă în curtea casei de către concubinul acesteia. Bărbatul la crezut că femeia a plecat de acasă pe la vecini, însă a observat că papuc...

Un profesor de sport din Botoșani, premiat de Ministerul Educației, a folosit premiul pentru a încuraja copiii să facă sport

astăzi, 13:48
756

Singurul profesor de educație fizică din țară, premiat de Ministerul Educației în cadrul proiectului ,,Creatori de educație” a folosit premiul primit pentru acțiuni de încuraj...