Pleci la drum? Ninsori în nordul Moldovei. Cum se circulă pe drumurile naționale

Pleci la drum? Ninsori în nordul Moldovei. Cum se circulă pe drumurile naționale

La acest moment, circulația pe drumurile naționale din zona Moldovei este asigurată, fără evenimente cauzate de starea vremii sau a carosabilului. 

Ninge în zona pasului Tihuța (DN 17, limita județelor Suceava și Bistrița Năsăud, Vatra Dornei și Mestecăniș), iar în rest, cerul este acoperit total sau parțial, fără precipitații. 

Vizibilitatea este bună, iar temperatura aerului în regiune este cuprinsă între 3°C la Câmpulung Moldovenesc, Iași și Botoșani, și 7°C la Galați. 
Carosabilul este acoperit cu zăpadă frământată în strat de maximum 0-1 cm pe DN 17 (Pasul Tihuța) și DN 18, respectiv umed cu porțiuni uscate sau uscat, în rest. 

Pe timpul nopții, la nivelul DRDP Iași s-a acționat preventiv cu 4 autoutilaje și s-au răspândit 8,5 tone de material antiderapant. În prezent, pe drumurile naționale din Moldova se acționează cu 29 de autoutilaje.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Guvernul va discuta despre ordonanţa privind plafonarea preţului pentru lemnul de foc

astăzi, 09:08
62

Ordonanţa de urgenţă privind plafonarea la 500 de lei a preţului pentru un metru cub de lemn de foc va fi discutată în şedinţa de Guvern de miercuri.Potrivit documentului, se mai plaf...

Calendar Ortodox: Sf. Mc. Haritina; Sf. Cuv. Daniil şi Misail de la Mănăstirea Turnu

astăzi, 08:21
41

Sfânta Haritina a trăit pe vremea lui Diocleţian (284-305) şi a comitelui Dometie. Rămasă orfană de tânără, a fost luată ca slujnică în casă de un om bun şi milostiv pe c...

Petre Daea anunță noi metode de combatere a grindinei: Va fi pionierat în România

Marţi, 4 Octombrie 2022
101

Combaterea grindinei şi a fenomenelor extreme va putea fi efectuată cu ajutorul aviaţiei, al unui sistem cu baloane lansate în nori, dar şi cu generatoarele de la sol, susţine ministrul agr...