În data de 24 august poliţiştii au fost solicitaţi să intervină la un accident rutier cu victime. O autospecială s-a deplasat în misiune, însă pe Calea Naţională un şofer al unei autoutilitare ce circula pe banda a treia nu s-a ferit conform regulamentului şi pentru a evita impactul poliţistul de la volan a urcat cu maşina pe un scuar suferind avarii.
Şoferul vinovat a fost sancţionat cu avertisment şi i s-a reţinut permisul de conducere pentru 60 de zile. A contestat sancţiunea în instanţă menţionând că el a tras dreapta pentru a face loc maşinei IPJ, însă autosceciala a intrat într-un scuar de pe marginea drumului. Acesta a mai adăugat că a fost forţat să semneze procesul verbal prin ameninţări din partea agentului rutier.
"Analizând legalitatea procesului-verbal de constatare a contravenției, instanța constată că acesta a fost întocmit cu respectarea dispozițiilor art. 16 și art. 17 din O.G. nr. 2/2001 referitoare la mențiunile obligatorii ce trebuie prevăzute sub sancțiunea nulității. Astfel, procesul-verbal de constatare și sancționare a contravenției conține toate elementele prevăzute de art. 17 din O.G. nr. 2/2001, respectiv cele privitoare la numele, prenumele, calitatea și instituția din care face parte agentul constatator, numele și prenumele contravenientului, descrierea faptei, data comiterii acesteia și semnătura agentului constatator.Potrivit art. 130 din HG nr. 1391/2006, Conducătorul de vehicul care se apropie de intrarea cu un autovehicul cu regim de circulație prioritara care are in funcțiune semnalele luminoase si sonore, are obligația sa ii acorde prioritate de trecere", se arată în motivarea instanţei.
Judecătorii au respins acţiunea şoferului sancţionat şi au menţinut măsurile dispuse de agentul de poliţie.