Accident cu cinci victime la Dersca. Doi adulţi şi trei copii au ajuns la spital

Un grav accident de circulaţie s-a produs, sâmbătă după-amiază, în localitatea Dersca. Evenimentul s-a soldat cu cinci victime ce au fost transportate la spital. 

Accident cu cinci victime la Dersca. Doi adulţi şi trei copii au ajuns la spital

   FOTO Arhiva

Şoferul unui autoturism Skoda, un tânăr de 32 de ani, circula pe un drum sătesc şi la o intersecţie nu a acordat prioritate unui autoturism Opel ce circula regulamentar.

În urma impactului, atât şoferul maşinii Skoda, cât şi o femeie de pe scaunul din dreapta, precum şi trei copii, de 5, 8 şi 16 ani, au fost răniţi, fiind transportaţi la spital. Poliţiştii sosiţi la faţa locului i-au testat pe ambii şoferi cu etilotestul şi rezultatul a ieşit zero. În cauză a fost deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. 

Poliţiştii atrag atenţia asupra conduitei la volan pe drumurile acoperite cu zăpadă. 

Iată recomandările poliţiştilor rutieri:

Depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele dintre principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice!

Le recomandăm celor aflaţi la volan să adapteze viteza la condiţiile meteo-rutiere, să păstreze o distanţă corespunzătoare faţă de autovehiculul din faţă şi să sporească atenţia atunci când circulă în coloană sau vizibilitatea este redusă.

 Informaţi-vă asupra condiţiilor de deplasare pe traseul ales, precum şi despre condiţiile meteo rutiere prognozate pentru zona tranzitată.

Daţi dovadă de mult discernământ referitor la oportunitatea plecării dumneavoastră.

Anticiparea este esențială în condiţii de iarnă, de aceea încetiniţi prin frână de motor înainte de a ajunge în aceste zone şi nu acţionaţi frâna dacă simţiţi că maşina începe să derapeze uşor.Mare atenţie la cum conduceţi, mare atenţie la cei din jur şi la orice obstacole vă ies în cale, precum şi la starea drumului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

astăzi, 21:20
258

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

astăzi, 19:34
180

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

astăzi, 18:04
123

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...