Sute de elevi de la Colegiul Național „Mihai Eminescu”, premiați la etapa județeană a olimpiadelor școlare

Aproximativ 256 de elevi din cadrul Colegiului Național „Mihai Eminescu” din Botoșani au obținut premii la concursurile școlare, derulate în această perioadă.

Dintre aceștia, 40 se îndreaptă către fazele naționale ale olimpiadelor școlare, pentru a reprezenta atât județul Botoșani, cât și unitatea de învățământ de unde vin.

Cum bine știm, olimpiadele și concursurile școlare oferă copiilor posibilitatea să se afirme, să-și verifice cunoștințele, să facă față unui mediu competițional și concurențial, provocator și interesant, iar elevii de la Colegiul Național <<Mihai Eminescu>> din Botoșani, au reușit, încă odată, să urce pe trepte superioare ale performanței școlare. După o absență a competițiilor în format fizic, din cauza situației pandemice din ultimii 2 ani, un număr impresionant de elevi de la Colegiul Național <<Mihai Eminescu>> din Botoșani, mai exact peste 20% din elevii instituției de învățământ, au obținut rezultate remarcabile la olimpiadele județene din acest an, la toate disciplinele. Dintre aceștia, peste 40 de elevi vor reprezenta școala și județul la etapele naționale ce urmează a avea loc în perioada următoare. Îi felicit pentru performanțele obținute la această sesiune a olimpiadelor județene și le urez să se întoarcă cu premii și medalii și de la etapele naționale”, a declarat directorul unității, Cristina Chiriac.

Elevii au participat la Olimpiada de Limba și Literatura Română, Olimpiada „Lectura ca abilitate de viață”, Olimpiada Interdisciplinară de Limba și Literatura Română și Religie „Cultură și spiritualitatea românească”, Olimpiada Județeană de chimie, Olimpiada Județeană de Limba Franceză, Olimpiada Județeană de Biologie, Olimpiada Județeană de Geografie, Olimpiada Județeană de Astronomie și Astrofizica, Olimpiada Județeană de Științe ale Pământului, Olimpiada Județeană de Fizică, Olimpiada Județeană de Limba Engleză, Olimpiada Județeană de Informatică, Olimpiada Județeană de Istorie, Olimpiada județeană de matematică, Olimpiada Națională a Sportului Scolar, etapa județeană și Olimpiada Județeană de Religie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Mii de botoșăneni au ajuns în punctele de prim ajutor din cauza caniculei! (video)

Monday, 19 August 2024

Colonel Dan Decebal Muraru, șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al județului Botoșani, a declarat că a început perioada de caniculă în jude...

Peste 100 de misiuni ale pompierilor în minivacanța de Sfânta Maria. Șeful ISU: „Ne confruntăm cu o lipsă de responsabilitate a unor cetățeni” (video)

Monday, 19 August 2024

În minivacanța prilejuită de Adormirea Maicii Domnului pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al județului Botoșani au participat la u...

Bărbat evacuat din locuință cu polițiștii, a avut un comportament agresiv față de copilul său! (video)

Monday, 19 August 2024

În cursul zilei de sâmbătă, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani au emis un ordin de protecție provizoriu față de un bărbat de 47 de ani, din municipiul Botoșani...