Nemulțumiri de la calculul unor sporuri, în învățământ!
BOTOSANI

Modul în care s-au calculat anumite sporuri pentru angajații din sistemul de învățământ este contestat de liderii sindicali, fiind sesizat Ministerul Educației cu privire la neconcordanțele apărute.

Nemulțumiri de la calculul unor sporuri, în învățământ!

Potrivit Iulianei Nacu, președintele Sindicatului Învățământului Preuniversitar Botoșani, calculul anumitor sporuri, cum ar fi cel pentru personalul care deține titlul de doctor, sau pentru gradațiile de merit, s-a făcut raportat la salariul de bază din luna decembrie, și nu la cel majorat din luna ianuarie. 

Mai multe unități de învățăâmnt din județ au semnalat aceste neconcordanțe. 

"În momentul apariției variantei de program de salarizare, acel EduSal, în școli s-a sesizat o neconcordanță între ceea ce ar fi trebuit să fie și ceea ce este vizavi de anumite sporuri. Gradația de merit se aplică ca procent la salariul din decembrie și nu cel din ianuarie. La sporul de doctor la fel, salariul care se lua în calcul în program era cel din decembrie și nu era cel crescut în ianuarie. Am sesizat Federația care a trimis Ministerului Educației o adresă. În discuțiile cu Siveco care este cel care gestionează programul au spus că așa s-au primit indicații de la Minister. Este o inadvertență. Federația a rugat întreprinderea demersurilor necesare în așa fel încât să se corectze programul pentru că nu e normal", a declarat Iuliana Nacu.

 

 

Spune-ne opinia ta