Elevii din clasele terminale ar putea merge la cursuri în clase chiar și în scenariul roșu

Elevii din clasele terminale ar putea merge la cursuri în clase chiar și în scenariul roșu

Ministrul educației, Sorin Cîmpeanu,  a anunțat că va propune ca elevii din clasele terminale să meargă la ore în sistemul actual chiar și în scenariul roșu, pentru că acest lucru îi ajută pentru examene.

„Regulile de distanţare şi prudenţă trebuie respectate. În acelaşi timp, pentru acele şcoli care vor intra în scenariul roşu şi care nu vor mai permite accesul elevilor din clasele terminale, a VIII-a şi a XII-a, vom insista, vom propune pentru cei care sunt în măsură să aprobe aceste propuneri pe care Ministerul Educaţiei le va face, ca măcar elevii claselor a VIII-a şi a XII-a să poată merge la şcoală, pentru că vor avea examene naţionale”, a declarat Cîmpeanu sâmbătă seara la Realitatea PLUS, referindu-se la cazul în care școlile ar putea trece în scenariul roșu, cu predare exclusiv online.

Elevii cred însă că trebuie să aibă două variante, după modelul celui din vara anului trecut.

Și părinții cred că educația este foarte importantă acum, mai ales pentru elevii din clasele a VIII-a și a XII-a care intră în examene şi nu mai au când să recupereze materia pierdută. Dar şi în acest condiţii consideră că trebuie să existe şi varianta de a alege ce să facă în scenariul roşu. Fără să fie condiționați de o adeverință medicală.

 

Spune-ne opinia ta