Copiii din Botoșani care și-au sărbătorit scriitorul! ”Rămâne același bijutier al limbii române!” (Foto)

Totul s-a petrecut în cadrul unei întâlniri a iubitorilor de lectură din Cercul literar ”Prietenii cărților".

Copiii din Botoșani care și-au sărbătorit scriitorul! ”Rămâne același bijutier al limbii române!” (Foto)

20 ianuarie 2024. O zi frumoasă de sâmbătă, într-o zi de iarnă cu zăpadă ca-n povești, mulți copii fericiți și un sărbătorit: scriitorul albeștean Costel Zăgan.

În biblioteca școlii din Albești, copiii l-au așteptat pe scriitorul Costel Zăgan, l-au felicitat, oferindu-i tort, felicitare și o carte, au recitat din creația poetului, ”apoi au ascultat ce le-a spus acesta despre satul natal și viață, despre prețul libertății și identitate, despre Viorel Ilișoi și faptul că școala durează toată viața. Cu multă emoție ne-a vorbit despre copii și soție, despre parcursul literar și cărți”, a transmis Carmen Macovei.

La rândul său, Costel Zăgan a fost impresionat de copiii care i-au recitat poeziile. Scriitorul nu a rămas dator: le-a citit elevilor din cărțile sale. Apoi le-a oferit copiilor cărți, bomboane, creând și momente memorabile care urmează să fie imortalizate într-o cărticică de benzi desenate.

”Pentru mine, domnul Zăgan rămâne același bijutier al limbii române, personalitate culturală prin care Albeștiul va fi nemuritor. La mulți ani, cu sănătate, bucurii și inspirație!”, a menționat Carmen Macovei.



Costel Zăgan s-a născut pe 20 ianuarie 1958, în satul Tudor Vladimirescu, comuna Albeşti, judeţul Botoşani. Cursurile gimnaziale le-a urmat în satul natal, iar în anul 1977 a absolvit Liceul "A.T.Laurian", din Botoşani. Devine profesor de limba română odată cu obţinerea licenţei la Facultatea de Litere a Universităţii "Al.Ioan Cuza" Iaşi, finalizând cursurile universitare cu lucrarea "Natură şi eros la Eminescu". A predat mereu la şcoala din satul natal.

A debutat editorial în anul 2005, cu volumul "Hiperbole blitz", la Editura Axa, Botoşani, până atunci Costel Zăgan hălăduind prin spaţiul revuistic, unde publică poezii, epigrame şi aforisme. Îl regăsim, aşadar, în Colloquium, Convorbiri Literare, Intertext, Poezia, Hyperion, Timpul, Absolut Cultural. La trei ani de la debut scoate la lumină "Cezeisme", pentru ca în anul 2012 să publice online volumul de versuri "Gravitaţia sufletului".

Costel Zăgan este prezent în antologiile "Porni Luceafărul", "Nord - Antologia poeţilor botoşăneni de azi", "Însemne", "Poeme hai hui- antologie de poezie", "Însemnele unei tăceri- antologie de poezie -2012", "Amprente temporale- antologie de poezii cronopediene".




 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar Ortodox: Sfânta şi Marea Sâmbătă; Sf. Mc. Pelaghia; Sf. Monica, mama Fericitului Augustin

astăzi, 08:17
3

Pelaghia era o fecioară foarte frumoasă, înţeleaptă şi plină de frica lui Dumnezeu, şi însuşi fiul împăratului se logodise cu ea. Auzind sfânta de la creştini de M&ac...

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
486

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
649

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...