Federația Pro Agro: Se aduc cantități mari de carne de porc din import!

"Suntem conștienți de faptul că nu putem obliga retailerii să cumpere, dar vrem diferențiere la raft a cărnii românești vrac de cea străină și să lăsăm consumatorul nostru să aleagă".

Federația Pro Agro: Se aduc cantități mari de carne de porc din import!

Fermierii din România atrag atenția asupra faptului că retailerii au mărit achizițiile intracomunitare de carne, în defavoarea cărnii românești. Mai exact, aduc din import cantități mari de carne de porc. Nu mai vor să cumpere de la fermierii români pe motiv de pestă porcină africană, atrage atenția Federația Pro Agro. 

Membrii Federației Naționale Pro Agro au realizat o campanie pentru verificarea originii cărnii comercializată pe piața din România și modul de expunere al acesteia la raft. "Considerăm că scopul retailerilor este de a pune o presiune mai mare asupra fermierilor care cresc suine în România, prin practicarea unor prețuri de dumping", se arată în comunicat Pro Agro.

Iată mesajul fermierilor:

Solicităm sprijinul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin instituțiile pe care le coordonează, să intervină în aceste momente atât de grele pentru crescătorii de porci din țara noastră.

Considerăm că motivul invocat de marile rețele de distribuție, respectiv scăderea drastică a cererii pe piața internă, nu este justificat. Noi, fermierii, știm că se dorește instaurarea panicii printre producătorii de carne, prin lipsa comenzilor și aducerea unor cantități mari de carne din alte state. Pe această cale dorim să informăm consumatorii români că pesta porcină africană nu se transmite la om și nu afectează sănătatea. Din discuțiile purtate cu dr. Mary Pană, președinte ACEBOP și vicepreședinte PRO AGRO, precum și cu alți experți veterinari, avem siguranța că  pe raftul magazinelor nu poate ajunge decât carne sănătoasă – fiind interzisă vânzarea porcilor care au contractat această boală.

În numele fermierilor noștri, îi rugăm pe retaileri să își îndrepte atenția asupra cărnii și a produselor românești din carne, să sprijine filiera cărnii de porc în aceste momente grele. Suntem conștienți de faptul că nu putem obliga retailerii să cumpere, dar vrem diferențiere la raft a cărnii românești vrac de cea străină și să lăsăm consumatorul nostru să aleagă.

Consiliul Director al Federației PRO AGRO
Emil Dumitru - Președinte

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Concedierile silenţioase din business: Județul Botoșani, pe lista cu ”cele mai lovite industrii”!

astăzi, 09:17
37

O analiză a Ziarului Financiar, pe baza răspunsurilor primite de la inspectoratele teritoriale de muncă din 19 judeţe, printre care și Botoșani, arată că fenomenul concedierilor colective s-a ...

Misiune contracronometru, în această dimineață: Bărbat scos din fântână, soția a suferit un atac de panică! (Foto)

astăzi, 08:23
555

Un bărbat în vârstă de 63 de ani a fost salvat de pompieri dintr-o fântână adâncă de aproximativ șapte metri. Misiunea contracronometru a avut loc, în urmă cu...

Comorile Botoșaniului: Bisericuța veche de aproape trei secole în care creștinii își unesc și astăzi destinele! (Foto)

astăzi, 07:57
163

Aici, în urmă cu mai bine de un sfert de secol, în micuța bisericuță de lemn pășea Regele Mihai al României.Bisericuța de lemn din Brăești este de o frumusețe cuceritoa...