Protos. Siluan Antoci: "100 de ani de la Marea Unire sunt darul lui Dumnezeu, să fim foarte atenți cu acest dar!"

Protos. Siluan Antoci: "100 de ani de la Marea Unire sunt darul lui Dumnezeu, să fim foarte atenți cu acest dar!"

 Protos. Siluan Antoci  

Învierea cu Trupul a Mântuitorului Hristos este temeiul iubirii răscumpărătoare pentru om din partea lui Dumnezeu. Noi, oamenii, trebuie să răspundem iubirii Dumnezeiești împlinind porunca: "de mă iubiți, păziți poruncile Mele" (Ioan 14, 14). 

Cât ne costă să iubim? Câtă sudoare avem pe fruntea noastră, atunci când iertăm? Ce osteneală depunem atunci când iertăm răul făcut de aproapele nostru?

Singura cale spre Înviere este acceptarea Sfintei Cruci pe spatele tău, ca răspuns al iubirii Mântuitorului Hristos, care a dus Cel dintâi Sf. Cruce pentru tine, pentru mine, pentru noi. Iubirea lui Dumnezeu o vedem peste tot, dar ne  uimește dragostea Sfântă pentru neamul românesc.

Românii au fost morți de multe ori, dar Hristos Domnul i-a înviat din nou. 100 de ani de la Marea Unire sunt darul lui Dumnezeu, să fim foarte atenți cu acest dar! Să nu-l pierdem și să aducem mulțumire și slăvire Domnului, mai ales acum, când mărturisim Praznicul praznicelor și Sărbătoarea sărbătorilor. 

Vă îmbrățișez pe toți, sunteți fii ai Luminii și așa să rămâneți mereu. Bucurie, pace și tot binele vi-l doresc!

Hristos a înviat!

Rugător către Hristos cel Înviat,
Protos. Siluan Antoci cu obștea



Născut în satul Stăneşti, comuna Lunca, din judeţul Botoşani, Protosinghel Siluan Antoci a intrat în monahism în anul 1995, la Mănăstirea Pângăraţi, Neamţ, unde a rămas până în anul 2012, când a venit la Mănăstirea Agafton. În prezent, este stareţ al Mănăstirii "Sfânta Cruce" din Brusturi (Neamţ), locaş cunoscut şi sub numele de Mănăstirea Eroilor, deoarece a fost ridicat în mijlocul unei păduri, în locul unde în al Doilea Război Mondial a avut loc o cumplită ambuscadă în care au murit peste 14.000 de ostaşi români, ruşi şi germani, într-o singură noapte.

În 2010, Ieromonanul Siluan Antoci a publicat o carte-document, recunoscând că a fost inspirat de exemplul unei mătuşi, maica Maria Andrei, izgonită din mănăstire în 1959. Nu uită chinul maicii Maria Andrei şi, intrat în monahism, începe o cercetare asiduă a anilor de jertfă, rezultatul muncii sale fiind volumul apărut la Editura Doxologia a Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, dedicat suferinţelor prin care a trecut Biserica Ortodoxă Româna în timpul regimului comunist (1948-1989): "Monahii ortodoxe purtătoare de lumină în întunericul comunist". În 2016, a publicat cartea "Flori duhovniceşti în pustiul comunist - Mărturisitori botoşăneni", vol. 1.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii botoșăneni au adus bucurie unor familii în preajma sărbătorilor pascale! (Foto, video)

astăzi, 09:11
30

Înaintea sărbătorilor pascale, polițiștii botoșăneni au avut o întâlnire specială cu o parte dintre copiii pe care i-au cunoscut în cadrul activităților profesionale ...

Calendar ortodox: Astăzi, în Sfânta şi Marea Vineri (Zi aliturgică. Denia Prohodului Domnului), îl cinstim pe Sf. Cuv. Irodion de la Lainici (Slujba lui se va săvârși marți, a treia zi de Paști)

astăzi, 08:11
36

 Cu multă dorire în suflet pentru viaţa monahală, la vârsta de 22 de ani a intrat în monahism la Mănăstirea Cernica, o adevărată şcoală isihastă. Aici, tânărul ...

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
292

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...