De Ziua Teatrului: Actrița Mihaela Ștempel împlinește 60 de ani! (Foto, Video)

Nemăsurată modestie și neorgolioasă trăire îi trebuie unui actor pentru a zămisli, din spatele păpușii, suflete de scenă. Mihaela Ștempel a devenit, în timp, ea însăși un suflet al scenei. Nu poți străbate decenii de viață în Teatrul Vasilache și să nu te identifici cu scândura lui, să nu devii parte din marele mister al poveștilor!

De Ziua Teatrului: Actrița Mihaela Ștempel împlinește 60 de ani! (Foto, Video)

 Mihaela Ștempel  

"Dacă adunăm pe 1 cu 1, care 1 se adună cu celălalt? Care unu se transformă în 2?", se întreba Constantin Noica, într-o pură mirare filosofică. Dacă adunăm 1 Păpușă cu 1 Actor, care 1 se transformă în 2? O întrebare fără răspuns. Nici filosofii, nici criticii nu au dezlegat misterul. Așa că lui 2 o să îi spunem simplu: ACTOR-PĂPUȘAR. Știați că ACTOR-PĂPUȘAR nu are formă pentru feminin? Pentru că înseamnă pur și simplu 2.

 

Mihaela Ștempel a adunat aproape 40 de ani pe scenă la Teatrul pentru Copii și Tineret "Vasilache" din Botoșani. Zeci de roluri, sute de spectacole, mii și mii de zile de repetiții, emoții. Toate pentru Maria-Sa Copilul!

 

S-a născut pe 27 martie 1964, în Botoșani, chiar de Ziua Mondială a Teatrului.



În teatrul botoșănean a intrat în urmă cu exact 40 de ani, în 1984.

În prezent, Mihaela Ștempel este Societar de Onoare al Teatrului pentru Copii și Tineret ”Vasilache” Botoșani.

Pe când era elevă a Școlii 4 din Botoșani, Mihaela Ștempel a avut șansa unei întâlniri care i-a așezat copilăria pe un făgaș artistic, drum care nu s-a mai abătut apoi nicicum de la menirea să: a primit rolul principal într-un spectacol montat de regretata actriță Gabriela Nistorică. Era vorba despre spectacolul "Necazurile lui Șurubel".

”Un copil foarte talentat, care după vreo 10 ani a devenit colega mea pe scena Teatrului Vasilache", își amintea în anii din urmă actrița Gabriela Nistorică.

În patru decenii de teatru, Mihaela Ștempel a fost Alba ca Zăpadă, Cenușăreasa, Lizuca, Tanti Mița, Baghera, Sfânta Duminică... A jucat în zeci de spectacole, dar a fost în multe rânduri și asistent de regie. În multe producții artistice.

A fost alături de micuții spectatori ani la rând, cu modestia și dăruirea artistului menit să zămislească povești, să creeze personaje și să rămână, astfel, în sufletul fiecărui om, fie acesta copil, părinte sau bunic.

Imediat după 1990, Mihaela Ștempel a jucat în spectacolul "Oameni și copii", după un text de Daniil Harms, spectacol distins cu Premiul I la Gala Internațională a recitalurilor păpușărești, Botoșani, dar și Premiul I, la secțiunea pentru copii a Festivalului de la Lugano (Elveția).


În anul 2022, actrița Mihaela Ștempel a fost propusă pentru titlul de Societar de Onoare al Teatrului pentru Copii și Tineret ”Vasilache” Botoșani. Un titlu pe deplin meritat, menit să aducă un omagiu tuturor personajelor interpretate în decursul a patru decenii de teatru pe scena de la Botoșani.

Astăzi, Știri.Botoșani.Ro îi urează actriței Mihaela Ștempel La mulți ani cu sănătate sufletească și trupească, bucurii și împliniri pe toate planurile!

 

 

Spune-ne opinia ta

Articole similare

LA MULTI ANI, MIHAELA ŞTEMPEL!

Marţi, 8 Noiembrie 2011
834

Vezi alte știri publicate de Florentina Tonita

Niculina, sufletul orașului meu

Marţi, 23 Aprilie 2024
2465

Cam pe la 7-8 pe seară, de ani buni, Niculina iese din casă. Vara în culori deschise, rochii cu volănașe garnisite uneori cu mărgele simple, pe care le poartă pitite într-o copilăro...

Regizorul Cristian Pascariu, înainte de lansarea filmului ”Nasty” la Botoșani: ”Îl veți vedea pe Ilie într-o ipostază necenzurată, într-o ipostază sinceră” (Foto, Video)

Joi, 18 Aprilie 2024
751

Filmul ”Nasty” va avea premiera de gală la Cinema Unirea Botoșani sâmbătă, 20 aprilie, de la 19:00, publicul având prilejul de a se întâlni și cu echipa care a...

Anamaria Chelaru: ”Noi, păpușarii, suntem făcuți să lucrăm între călugărie și armată!” (Foto, Video)

Marţi, 16 Aprilie 2024
1218

Când am căutat-o și i-am propus acest interviu, am întrebat-o direct: Cum este Anamaria Chelaru în afara scenei? A răspuns dintr-o suflare, cu vocea clară și îndelung form...