Cu o fetiță de trei ani acasă, suspectă de leucemie și infectată cu Covid-19, Alexandra luptă cu moartea de o săptămână. Cum poate primi o nouă șansă la viață

Cu o fetiță de trei ani acasă, suspectă de leucemie și infectată cu Covid-19, Alexandra luptă cu moartea de o săptămână. Cum poate primi o nouă șansă la viață

Necazurile se țin lanț într-o familie din Botoșani. Vara trecută, primul băiețel al unei tinere de 24 de ani s-a stins la scurt timp după naștere. Femeia, pe care o așteaptă acasă și o fetiță de trei ani, se zbate între viață și moarte de o săptămână încoace, pe Secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență, fiind suspectă de leucemie și diagnosticată cu Covid-19. Pentru a avea o șansă la viață, tânăra are nevoie urgentă de sânge.

În luna iulie a acestui an, Alexandra a dat naștere unui băiețel, după o sarcină grea, cu complicații și riscuri. Bebelușul a murit în brațele medicilor, la câteva minute de la vederea primei lumini. Îndoliată, femeia a încercat să își canalizeze energia și optimismul către fiica sa de trei ani, care a rămas acasă, de când mama a plecat la spital, în prag de sărbători, și nu s-a mai întors.

„E un suflet extraordinar de greu încercat. O fetiță de trei ani o așteaptă acasă, o familie care o iubește mult. S-au abătut prea multe necazuri asupra ei și noi suferim la fel de mult sau poate și mai mult. Nu înțeleg de ce un om atâta de blând și de iertător trebuie să aibă atâta durere. De o săptămână, e la etajul VIII, la Reanimare, după ce a stat la II câteva zile. Medicii mi-au spus că e suspectă de leucemie, că are și virusul Covid-19. Am cerut să fie transferată la Iași, pentru că nu am încredere în medicii de aici, care și merg închis, și vorbesc foarte urât. Mi-au zis că nu o primește, că nu mai au locuri”, a povestit plângând mama tinerei.

După cum povestește aceasta, Alexandra nu se știa cu comorbidități. Ar fi plecat la spital pe picioare, însă analizele realizate indicau probleme. Astfel, ea s-a internat pentru investigații suplimentare legate de suspiciunea de leucemie, apoi a fost confirmată și cu noul coronavirus. După câteva zile, starea ei s-a înrăutățit radical, fiind intubată și branșată la două surse de oxigen.

În prezent, apropiații fac apel către donatorii de sânge, indiferent de grupa sanguină, care să îi ofere o nouă șansă Alexandrei.

Cei care doresc să ajute, trebuie să specifice numele: Alexandra Costea.

 

Spune-ne opinia ta