S-au achiziţionat panourile electronice pentru intersecţia de la Orăşeni Deal. Când vor fi montate!

S-au achiziţionat panourile electronice pentru intersecţia de la Orăşeni Deal. Când vor fi montate!

Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri Botoşani a achiziţionat panourile electronice ce vor fi montate în intersecţia morţii de la Orăşeni Deal, de pe drumul judeţean care duce la Vorona.

Panourile electronice luminoase de avertizare  vor fi  puse până la finele acestei luni, costul cu achiziţia şi montarea acestora ridicându-se la 40.000 de lei.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean au decis realizarea unei astfel de investiţii în respectiva intersecţie după ce s-a dovedit că semnele de circulaţie nu sunt suficiente,  unii şoferii intrând în intersecţie fără să se asigure sau să oprească la STOP, ceea ce a dus la producerea unor accidente cu urmări tragice.

“A fost organizată licitaţie pentru achiziţia panourilor şi într-o săptămână, două, le montăm. Este o structură metalică, care deasupra are semnul STOP, cu lumini intermitente. Vor fi montate panouri şi dinspre Cristeşti şi dinspre Curteşti”, a declarat Dorin Birta, vicepreşedintele Consiliului Judeţean.

În iunie 2015 doi soți din Vorona și-au pierdut viața după ce mașina în care se aflau și cu care se îndreptau spre casă a fost spulberată de un șofer care circula dinspre Cristești și care a pătruns în intersecție fără a opri la STOP.

Câteva luni mai târziu, în octombrie, un bărbat a murit după un accident tras la indigo, cauza fiind neacordarea de prioritate. Și tot aceasta a fost și cauza accidentelelor care au urmat, ultimul producându-se chiar la finalul lunii iunie, anul acesta, când o tânără de 22 de ani a rămas încarcerată și a fost rănită grav după ce mașina pe care o conducea a fost lovităviolent de un alt autoturism care nu a oprit la STOP.

 

 

Spune-ne opinia ta