Cu ochii după pepeni: Ultimul accident de la Orăşeni, produs pe fondul neatenţiei!

Accidentul de miercuri, produs la intersecţia dintre drumul judeţean ce duce la Vorona cu cel ce face legătura dintre Curteşti şi Cristeşti a avut drept cauză neatenţia la volan, nicidecum semnalizarea defectuasă.

Cu ochii după pepeni: Ultimul accident de la Orăşeni, produs pe fondul neatenţiei!

   Foto: Ştiri.Botoşani.Ro

În contextul multitudinii de evenimente rutiere înregistrate în ultima săptămână, conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie a prezentat un bilanţ al acestora, însoţit şi de cauzele care au dus la producerea lor.

De departe, interesantă a fost justificarea autorului accidentului de la intersecţie din Orăşeni, de miercuri după-amiază. Nu semnalizarea defectuoasă ar fi fost cauza accidentului, ci neatenţia preotului aflat la volanul autoturismului Audi, în care se afla şi ambasadorul României în Vietnam, Valeriu Arteni.

"În urma audierii autorului accidentului de la Orăşeni Deal de acum câteva zile, el a declarat că pur şi simplu a fost neatent, a văzut cocoaşele, a văzut semnalizarea, dar a spus că se uita după cineva care vindea pepeni sau ceva de genul acesta, simplă neatenţie, în niciun caz semnalizarea insuficientă a intersecţiei", spune inspectorul Ionuţ Apostol de la Serviciul Rutier al poliţiei botoşănene.

Ulterior evenimentului rutier, botoşănenii au reclamat că nici cocoaşele şi nici indicatoarele amplasate în zonă pentru a atrage atenţia şoferilor în privinţa intersecţiei nu sunt suficiente. Nu de aceeaşi părere sunt poliţiştii.

"Din punctul nostru de vedere, al Poliţiei Rutiere, intersecţia este foarte bine semnalizată. Dacă veţi circula prin acea intersecţie, o să vedeşi că este imposibil să nu fii zguduit de acele dispozitive de reducere a vitezei, sunt două montate la o distanţă de 50 de metri de intersecţie. Pe lângă acele două dispozitive, mai este şi o bandă rezonatoare, care atenţionează, şi mai este şi un panou mare de orientare, după care este semnul Stop- este bine semnalizată. Ce a ţinut de autorităţi s-a făcut şi ne aşteptăm ca astfel de evenimente să fie din ce în ce mai rar în zonă", a adăugat inspectorul Ionuţ Apostol.

Şapte persoane au ajuns la spital în urma evenimentului rutier de miercuri, din fericire vătămările nefiind deosebit de grave.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
356

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
496

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
617

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...