Pic cu pic, mai bine decât nimic! FC Botoşani primeşte mai puţini bani de la Consiliul Judeţean

De la an la an, sumele pe care FC Botoşani le obţine de la autorităţile judeţene sunt tot mai mici. Nu din rea-voinţă, ci din cauza "anemiei" bugetului.

Pic cu pic, mai bine decât nimic! FC Botoşani primeşte mai puţini bani de la Consiliul Judeţean

   Foto: Ştiri.Botoşani.Ro

Dacă anul trecut, FC Botoşani a obţinut, prin proiecte ce au vizat finanţările nerambursabile puse la dispoziţie de Consiliul Judeţean, 700.000 de lei, în acest an, suma scade la 400.000 de lei. Banii pot fi folosiţi numai pentru echipamente, transport, medicamente şi masă.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Costică Macaleţi, spune că instituţia nu are la dispoziţie mai mulţi bani. "Ei ne-au cerut mai mult, dar atât am avut posibilitatea să le dăm. Când am croit bugetul, am stabilit de comun acord că atât putem să le dăm, având şi votul consilierilor judeţeni", spune Costică Macaleţi.

Preşedintele FC Botoşani, Cornel Şfaiţer, admite că suma pe care clubul, prin asociaţie, o va obţine de la CJ este mică, dar dificultăţile financiare sunt pe deplin înţelese. "Sunt sigur că dacă ar fi fost mai mulţi bani, am fi primit mai mult, dar dacă atât e bugetul, ne mulţumim cu orice primim, mai ales că respectăm legea, sumele sunt eligibile, avem experienţa anilor anteriori şi ştim cum trebuie să-i cheltuim, astfel încât să nu avem probleme cu Curtea de Conturi. Sperăm ca anul viitor, bugetele să fie mai darnice", spune Cornel Şfaiţer.

De la Consiliul Local, FC Botoşani va primi 835.000 de lei.

Cea mai mare sumă câştigată de FC Botoşani de la Consiliul Judeţean a fost de 841.500 de lei şi s-a acordat în sesiunea de finanţări din 2015, atunci când echipa a acces în Europa League, chiar şi de pe locul opt în campionat.

 

Spune-ne opinia ta