Zona Metropolitană, o entitate care nu-şi găseşte rostul- spune şeful CJ, Costică Macaleţi

Neinspirat s-a dovedit a fi fostul şef al Consiliului Judeţean Botoșani atunci când a decis unele investiţii devenite păguboase pentru instituţie. Măcar bine că nu şi-a dus toate planurile la capăt, oftează acum actualii şefi ai CJ.

Zona Metropolitană, o entitate care nu-şi găseşte rostul- spune şeful CJ, Costică Macaleţi

   Foto: Ştiri.Botoşani.Ro

În urmă cu câţiva ani, Florin Ţurcanu insista ca şi Consiliul Judeţean să facă parte din Zona Metropolitană, motivând prin aceea că majoritatea drumurilor cuprinse în aceastră zonă sunt judeţene, ca atare administratorul acestora- Consiliul Judeţean- nu poate lipsi din structură.

Fostul primar al municipiului, Ovidiu Portariuc, s-a opus constant iniţiativei fostului şef de la CJ şi a avut câştig de cauză. Imediat după, CJ-ul, tot la iniţiativa lui Florin Ţurcanu, a inventat "piaţa de la mall", a cărei viaţă nu a fost mai lungă de un an, până când comercianţii şi-au luat marfa şi s-au tot dus, iar societatea Parc Industrial, care o administra, s-a şi desfiinţat.

Acum, însă, este rândul Zonei Metropolitane să "curteze" Consiliul Judeţean, după cum spune actualul preşedinte Costică Macaleţi. Potrivit oficialului, directorul Zonei, Florin Egner, i-a adresat invitaţia de a înrola instituţia în structură, însă s-a izbit de un refuz categoric. Motivul? Inactivitatea!

"Dacă ar avea activitate, atât Zona Metropolitană, cât şi Parcul Industrial şi-ar avea rostul, dar nu au activitate! Ele s-au înfiinţat în ideea că vor avea activitate, dar nu au. Şi să vă dau un exemplu: piaţa de la mall. S-au cumpărat tarabe şi s-au plătit chirii şi utilaje sub mall, la piaţa agroalimentară. Total aiurea. Eu nu fac demersuri de genul ăsta, să nu funcţioneze. Dacă la Zona Metropolitană s-ar fi întâmplat ceva palpabil, în mod sigur ne-ar fi avut ca parteneri. În comparaţie, Euronest Iaşi (în care CJ este parte şi prin proiectele căreia IJSU a beneficiat de dotări importante, n.r.) este tot o asociere, dar acolo se întâmplă ceva. Nici Parcul Industrial nu a produs vreun efect, nu s-a întâmplat nimic. Ideea de Parc Industrial la Bucecea este foarte bună din mai multe motive: sunt utilităţi, au cale ferată, Aeroportul Suceava e mai aproape de Bucecea decât de Botoşani, dar nu s-a produs nimic", spune Costică Macaleţi.

Soarta Parc Industrial, societate "moartă" din faşă, a fost împărtăşită şi de Eco-Sal, o altă idee a mandatului Ţurcanu la conducerea CJ, al cărei scop era administrarea depozitului de deşeuri de la Stăuceni. Cum nu au mai fost fonduri pentru prelungirea licenţei de operator regional pe parte de deşeuri, iar depozitul a început să funcţioneze cu întârziere, Eco-Sal a ajuns la „groapa de gunoi” a istoriei CJ.

 

Spune-ne opinia ta