Noi chirii stabilite pentru locuințele ANL din municipiul Botoșani!

Cuantumul chiriilor pentru locuințele construite prin Agenția Națională pentru Locuințe (ANL), din municipiul Botoșani, va fi din nou modificat, după ce în luna ianuarie a acestui an chiriile au fost majorate.

Noi chirii stabilite pentru locuințele ANL din municipiul Botoșani!

Noile valori aprobate la începutul anului au stârnit un val de nemulțumire în întreaga țară, în condițiile în care chiriile au crescut chiar și de șase ori, motiv pentru care, printr-o Ordonanță de Urgență adoptată de curând de Guvern, la propunerea Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, s-au stabilit noi modalități de calcul.

Locativa va recalcula toate chiriile de la locuințele ANL, tarifele urmând a fi aprobate în ședința de Consiliu Local din luna aprilie. 

Cert este că, prin noul calcul, chiriile vor fi mai mari decât cele plătite în anii anteriori, când în unele cazuri erau chiar și sub 100 de lei.

"În ceea ce privește Ordonanța de Urgență de modificare a Legii ANL, și care stabilește un nou mod de calcul al chiriilor, noi vom prelua datele din Ordonanță și vom transpune într-o Hotărâre de Consiliu Local care va stabili chiriile pentru chiriașii noștri din ANL-uri. Vor fi reduse comparativ cu ultimul nivel, cel aprobat acum trei luni, dar vor fi mai mari decât cele de anul trecut. Calculul se face în funcție de veniturile chiriașului, de vechimea blocului, de zonă", a precizat primarul Cătălin Flutur.

 

 

Spune-ne opinia ta