Blocarea sau ridicarea autoturismelor parcate ilegal va fi reluată în municipiul Botoșani începând cu luna martie, după o pauză de câțiva ani.
Primarul Cătălin Flutur a anunțat că va fi supus dezbaterii publice un regulament privind această activitate, care va fi corelat cu noile prevederi legislative adoptate de Guvern, care a dat undă verde ridicării mașinilor, noua procedură incluzând un set de reguli care să descurajeze apariţia practicilor abuzive şi deturnarea scopului măsurii într-unul comercial.
Regulamentul privind activitatea de blocare/ridicare a autoturismelor în municipiul Botoșani va fi publicat în luna ianuarie, pentru ca din martie să se treacă efectiv la aplicarea noilor prevederi.
"Apar niște elemente noi prin modificările legislative, dar va trebui doar să corectăm la ceea ce s-a muncit până acum. Asta înseamnă că noi va trebui doar să corectăm forma de regulament la care s-a lucrat până acum. Vom da regulamentul spre consultare publică în luna ianuarie”, a declarat primarul Cătălin Flutur.
Ridicarea mașinilor în municipiul Botoșani a fost sistată la sfârșitul anului 2010, după ce au apărut numeroase nemulțumiri din partea cetățenilor care au reclamat abuzururile făcute de firma Hi Speed Recovery, cea cu care Primăria Botoșani încheiase contract.
Contractul cu HSR a expirat în anul 2014, toate bunurile acestei societăți fiind achiziționate de primărie, fiind vorba de 11 parcometre, o maşină de ridicat, indicatoare şi semne de blocat. Suma totală plătită de municipalitate pentru aceste bunuri a fost de 48.150 de euro, fără TVA.
Tot din luna martie, vor redeveni funcționale și parcometrele din parcările cu plată din municipiul Botoșani. Activitatea de administrare a parcărilor ar putea fi preluată de societatea Eltrans.
Citește și De cand incepe ridicarea masinilor parcate neregulamentar! - Ce spun reprezentanții Politiției Rutiere