Interpelare inedită din public, la Consiliul Județean, despre starea unui drum: "Nu se poate așa ceva, oameni buni!"

Interpelare inedită din public, la Consiliul Județean, despre starea unui drum: "Nu se poate așa ceva, oameni buni!"

Surpriza ședinței ordinare a Consiliului Județean de joi a fost o interpelare inedită și curajoasă, venită chiar la finele întâlnirii aleșilor județului. Daniel Câșlariu, cel care a inițiat o serie de proteste vizavi de starea în care se află drumul strategic Trușești-Ștefănești, inclusiv în fața Palatului Administrativ din municipiul Botoșani, a luat la rost consilierii județeni, împărțind fotografii ilustrative pentru situația tronsonului.

După ce a asistat la votarea proiectelor de pe ordinea de zi de către aleși, lui Câșlariu i s-a dat cuvântul de către Costică Macaleți, pe un ton nu tocmai amical. "Mda, îl avem și pe domnul Câșlariu în sală. [Către acesta] Vă rog", a anunțat președintele Consiliului Județen. 

"Domnilor consilieri, nu știu dacă dumneavoastră cunoașteți problema acestor drumuri, de peste nu zic câți ani, sunt într-o situație revoltătoare și nu se face nimic. Ni s-au promis multe. Am aici niște fotografii făcute chiar ieri și aș vrea să vi le arăt și dumneavostră. Vreau să vă întreb: cu ce v-am greșit noi vouă, de ne țineți cu un drum așa? Cu ce am greșit, de ne puneți să circulăm pe acest drum, de trebuie să plătim roviniete pentru așa ceva?", a debutat Daniel Câșlariu, din Trușești. 

În continuare, a prins contur un dialog între bărbatul sătul de starea drumului din comuna sa și cel care conduce instituția în măsură să intervină asupra problemei.

Câșlariu: "Dați pozele din mână în mână, așa arată un drum în 2019, oameni buni. Nu se poate așa ceva. Eu v-aș invita pe toți, dacă aveți curajul, să veniți cu mine să vă arăt cum e drumul. Sau cei care merg la frontieră, la serviciu... [consilierul județean Ada Macovei îl întrerupe: Nu ne arătați nouă, că noi știm și vă susținem]. Nu pe mine trebuie să mă susțineți, eu nu am nevoie de susținerea nimănui. Eu am nevoie ca dumneavostră să vă faceți... [Costică Macaleți, președintele Consiliului Județean, îi cere să oprească circulația fotografiilor]. Vreau să vă întreb pe dumneavoastră, domnule președinte, când luați măsuri, când încep măcar plombările, să putem să mergem și noi? Uitați în ce hal arată, vi se pare normal?

Macaleți: "În ianuarie am făcut licitație pentru acest drum, nu s-a prezentat niciun constructor. Pe data de 9 septembrie se deschid ofertele din partea constructorilor și sperăm că, dacă nu sunt contestații, în această toamnă să ne apucăm de drum. Până atunci facem lucrări de întreținere la drum, știu despre ce e vorba. Puneți în balanță durata proiectării, a obținerii avizelor și, colac peste pupăză, nu s-a prezentat niciun constructor. Sperăm și în mod sigur se vor prezenta la licitație pe 9 septembrie constructorii și ne vom apuca de acest drum, care este unul important. Eu nu aș zice că zona am neglijat-o noi, există interes, pentru că cetățenii din această zonă indiscutabil au dreptate, nu se mai poate circula. Plombăm, facem întreținere până la licitație și la execuția lucrărilor"

Câșlariu: "Domnule președinte, eu știu chestiile astea. Întrebarea mea este: când se încep plombările? Deja s-au făcut unele găuri pentru plombare de două luni de zile. Eu treburile astea le știu, dar vreau ca dumneavoastră să puneți presiune. Aveți o putere, să insistați la firme măcar să plombeze. Să faceți ceva pentru noi. De asta v-am votat. Toți cei care stați aici, pe scaunele astea, stați datorită nouă. Faceți ceva pentru noi. Eu nu am venit să zic că dumneavostră sunteți vinovat, am venit să vă rog să faceți ceva, oameni buni. Îmi cer scuze, dar vreau să vă întreb: cum se face că de fiecare dată când se face un protest, dumneavoastră aveți concediu?"

Macaleți: "Dacă dați informații, dați-le în mod corect. La primul protest pe care l-ați făcut, eram aici, nu? Dar, mă rog, mulțumesc pentru intervenție"

Chiar dacă ședința a fost grăbit închisă de către președintele CJ, Câșlariu a continuat să vorbească despre nemulțumirile sale. În momentul în care consilierii au început să se ridice de pe scaune, acesta a încheiat discursul și a mulțumit pentru șansa de lua cuvântul în cvorum.

Întrebat, după ședință, dacă răspunsurile primite au fost satisfăcătoare, tânărul a spus că nu mai are încredere în ceea ce promit reprezentanții instituției. 

"Nu sunt prea mulțumit de răspuns, sincer. Chestiile astea le știam deja. Știu vorbele pe de rost, dar aș vrea să îi văd trecând la fapte. Cu siguranță că nu s-au bucurat de prezența mea, cu toate că unii s-au arătat bucuroși. Sunt conștient că nu le place, dar eu voi fi aici ori de căte ori pot. Nu am încredere în ce a spus domnul Macaleți, de minciuni și promisiuni sunt sătul. Când o să văd fapte, atunci voi veni să le strâng mâna", a declarat Daniel Câșlariu.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

astăzi, 19:49
103

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
60

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
59

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...