VIDEO: Parcul Cornișa a fost testat - "Botoșani tocmai devine capitala raftingului pe circuit artificial din România"

VIDEO: Parcul Cornișa a fost testat - "Botoșani tocmai devine capitala raftingului pe circuit artificial din România"

Se pregătește dezvoltarea unei noi ramuri de activitate sportivă la Botoșani. Miercuri, parcul de agrement acvatic Cornișa a fost testat din punct de vedere al potențialului de a găzdui sesiuni de antrenament și competiții de rafting, de către olimpicii în domeniu. Canalul din jurul lacului exterior a fost pătruns de ape, pentru ca echipe din cadrul Asociației Profesionale de Rafting din România (din Buzău și din Baia Mare) să evalueze circuitul creat.

Mihai Mareș, președintele Comitetului de Ghid și al Comitetului pentru Relații Internaționale din cadrul Asociației Profesionale de Rafting, susține că Botoșaniul ar putea deveni, curând, capitala raftingului pe circuit artificial din țară. Mai mult decât atăt, acesta a precizat că mai multe echipe i-au cerut feedback-ul cu privire la Cornișa, în vederea programării antrenamentelor în teritoriu botoșănean.

"Suntem în contact cu cei de la Cornișa încă de la jumătatea lunii trecute. Ideea unui circuit de rafting aici mi se pare o idee nemaipomenită, pentru că noi, ca să concurăm la nivel internațional, de cele mai multe ori, mergem în alte țări. Ori ce ați construit aici e minunat și putem organiza aici competiții de nivel internațional, ceea ce vrem să punem pe picioare inclusiv pentru sezonul care vine. Cornișa este în parametri, iar pentru anul viitor plănuim desfășurarea unei cupe europene de rafting aici. Există și perpectiva organizării campionatului european, care adună cele mai bune echipe de raftig de pe continent, și iarăși, pentru a putea gîzdui un asemenea eveniment, sunt de făcut doar minore ajustări tehnice ale circuitului și, procedural, echipei care se ocupă, care țin mai mult de logistică. 

Suntem aici să ajutăm organizatorii să seteze niște proceduri de securitate pentru raftingul comercial, care să atragă turiști, și să evaluăm potențialul locului de a găzdui competiții de nivel internațional. Principala locație a antranamentelor și desfășurării competițiilor în România este la Buzău, care este, în momentul de față, capitala raftingului natural. Botoșani tocmai devine capitala raftingului pe circuit artificial din România. Avem deja multe solicitări de feedback de la echipe, în legătură cu Cornișa, pentru a putea să își programeze sesiunile de antrenament aici. Și deschiderea echipei lui Eugenio este foarte bună [n.r.: Țurcanu, director executiv al Direcției de Servicii Publice, Sport și Agrement, structură care administrează inclusiv Cornișa]", a declarat Mihai Mareș.

Actual, în țară există patru trasee de rafting, toate fiind constituite de fragmente ale râurilor Olt (17 km), Jiu (12 km), Bistrița (10 km) și Buzău (15 km). La Cornișa, s-ar deschide primul circuit artificial de rafting din România.





 

 

 

Spune-ne opinia ta