Drumul experiment al fostului şef al Consiliului Judeţean intră în reparaţii

Așteptate atât de botoșăneni cât și de ieșenii care au drum spre localitățile botoșănene aflate la granița cu județul Iași, lucrările de reabilitare a drumului județean Flămânzi- Prăjeni au început luni.

Drumul experiment al fostului şef al Consiliului Judeţean intră în reparaţii

   Foto: Ştiri.Botoşani.Ro

Însă vorbim doar despre sectoarele de drum asfaltate, unde vor fi puse plombe, nu şi despre sectoarele unde asfaltul s-a "evaporat", cum e cel de la graniţa dintre cele două judeţe, acolo unde şoferii ar prefera să circule prin câmp şi nu prin gropile adânci, în care roţile nici nu se mai văd.

"Acolo vom trimite autogrederul pentru reprofilări. La data la care s-a făcut inventarierea, pe Prăjeni, numai suprafeţe pentru plombat erau 3.600 de metri pătraţi, dar acum au ajuns la 4.000 de metri pătraţi pentru că între timp stratul s-a mai degradat", spune Cătălin Gheorghian, directorul Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri.

Drumul spre Iaşi prin Flămânzi- Prăjeni a fost abandonat de cei care se grăbeau cel mai tare să ajungă în judeţul vecin- ambulanţierii. Odată ce stratul asfaltic s-a deteriorat, cadrele medicale de pe Ambulanţe au renunţat să-şi mai chinuie pacienţii prin hopurile de pe DJ 282B.

"Deşi varianta aia era cea mai bună, mai ales când aveam cazuri pentru Neurochirurgie sau pentru Institutul de Boli Cardiovasculare, ajungeam foarte repede. Dar nu ne permitem să-i zdruncinăm pe pacienţi care oricum sunt în stare gravă, aşa că mergem prin Târgu Frumos, chiar dacă şi pe acolo drumul e prost", spune unul dintre ambulanţierii Serviciului de Ambulanţă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
792

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
251

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
213

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...