Patrimoniul Primăriei s-a îmbogăţit cu încă 30 de hectare de teren

Municipalitatea a semnat joi protocolul prin care reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale cedează încă 30 de hectare de teren.

Patrimoniul Primăriei s-a îmbogăţit cu încă 30 de hectare de teren

Cele 30 de hectare primite acum vin în continuarea celor aproximativ 47 de hectare de teren pe care Primăria Botoșani le-a primit în anul 2014 și pe care se ridică un nou cartier de locuințe ANL.

"Am semnat protocolul de predare a celor 30 de hectare de teren din zona Lebăda, protocol între Primărie şi MapN. Din momentul ăsta, suntem proprietari pe acel teren cu acte în regulă. Terenul va fi folosit aşa cum prevede Hotărârea de Guvern. Mai exact, această a doua etapă, cu aceste 30 de hectare plus pe care le-am luat cu nişte obligaţii clare, ne vor folosi pentru a rezolva o parte din utilităţile din cartierul respectiv, mai exact partea de canalizare. Pentru asta noi va trebui să facem o cale de acces către cimitir, o poartă", susţine primarul Cătălin Flutur.

Pe noul teren se vor realiza utilitățile cartierului de locuințe, jumătate din aceste locuințe urmând a fi date angajaților Ministerului Apărării Naționale. Proiectul imobiliar se va dezvolta în șapte etape. În prima etapă se vor ridica 80 de locuințe, în etapa a doua 52 de locuințe, pentru ca în final să se ajungă la 600 de locuințe. În noul cartier ANL va fi construit și un așezământ social, o grădiniță, o școală, biserică.




 

 

Spune-ne opinia ta