Veste proastă pentru botoșănenii care sperau să devină proprietari pe locuințele ANL!

Veste proastă pentru botoșănenii care sperau să devină proprietari pe locuințele ANL!
Vicepremierul Vasile Dîncu a declarat marți că locuințele ANL pentru tineri nu se mai vând, statul având nevoie de o rezervă de locuințe sociale și pentru urgențe.

"ANL n-o să se mai vândă pentru că avem nevoie de locuințe sociale. După părerea mea, ideea aceasta că vindem locuințele și după aceea cu banii rezultați construim altele, nu a funcționat. În momentul în care banii ajung la buget nu ți-i mai dă nimeni înapoi", a declarat Dîncu.

El a explicat, pentru AGERPRES, că trebuie să existe în fiecare oraș o rezervă de locuințe pentru urgențe, dând exemplul cazului exploziei de la Bistrița, când au trebuit mutate 50 de familii.

"La Bistrița, săptămâna trecută a explodat un bloc, a trebuit să mutăm 50 de familii dintr-o dată. Noroc că erau locuințele ANL. Pentru asta trebuie să dăm ordonanță, în mod temporar să schimbăm destinația acestor locuințe. Nu este normal ca un oraș chiar de nivelul Careiului să nu aibă un fond de 100 sau 200 de apartamente care tot timpul să poată fi pregătite pentru cazuri sociale, pentru situații de urgență", a declarat Dîncu.

El consideră că tinerii trebuie să se gândească la ANL ca la niște locuințe temporare, de unde să se mute peste o perioadă.

"Vom stimula în continuare și ajutorul pentru tineri, pentru prima casă. Tot timpul vin generații de tineri care au nevoie de asta, oamenii după ce își cresc veniturile se pot muta din aceste locuințe, au posibilitatea să își ia un credit, să își construiască locuința proprietate personală așa cum și-o doresc, crește familia, nu mai poți să stai cu doi sau trei copii într-un apartament de două camere", a spus Dîncu.

Noua lege a locuințelor va fi finalizată în această toamnă, după care va fi înaintată Parlamentului pentru adoptare.

"Sunt în dezbatere publică o strategie a locuirii și ceea ce înseamnă o lege a locuinței care se va termina și o vom promova în această toamnă. Sigur va ajunge în Parlament, în înțelepciunea lui Parlamentul va stabili ce este mai bine, dar în principal în România, în acest moment, avem în jur de șapte milioane de familii și opt milioane și ceva de locuințe. În schimb în proprietatea publică, fie a statului fie a comunităților, avem doar 2% din fondul de locuire, ceea ce nu este normal. În caz de calamități, alte lucruri care se pot întâmpla, trebuie să existe locuințe de necesitate, locuințe pentru noile generații", a precizat vicepremierul.

Dîncu a adăugat că trebuie construite mai multe locuințe ANL, fie în parteneriat cu primăriile sau chiar în parteneriat public privat.

Sursa: Agerpres

La Botoșani, un nou cartier de locuințe se construiește pe Șoseaua Iașului, pe terenurile de la Armată. De-a lungul timpului, mai multe persoane și-au manifestat intenția de deveni proprietari pe locuințele în care stau cu chirie. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

astăzi, 20:34
425

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

astăzi, 19:51
112

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

astăzi, 19:15
71

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...