Botoşani: COD PORTOCALIU de caniculă!

Situaţia meteorologică se agravează, Administraţia Naţională de Meteorologie reactualizând avertizarea de vreme rea. Astfel, judeţul Botoşani a fost plasat sub cod portocaliu.

Botoşani: COD PORTOCALIU de caniculă!

   Foto: ANM

Canicula care afectează judeţul Botoşani de la începutul acestei săptămâni devine şi mai greu de suportat. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare de vreme caniculară, de tip COD ROŞU şi COD PORTOCALIU, valabilă pentru zilele de vineri şi sâmbătă.

COD ROȘU

Vineri (4 august) și sâmbătă (5 august), valul de căldură care a debutat încă de luni (31 iulie) va continua să se intensifice, iar disconfortul termic va deveni deosebit de accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități și se va situa frecvent, în zonele joase de relief, între 82 și 84 de unități. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între 22 și 25 de grade.

În zonele de câmpie și de podiș ale județelor: Satu Mare, Bihor, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Sălaj, Cluj, Mureș, Alba, Hunedoara, Mehedinți și Dolj, se vor înregistra temperaturi maxime extreme, comparabile cu recordurile absolute ale perioadei și care se vor situa între 39 și 42 de grade.

COD PORTOCALIU

În Moldova, Dobrogea, Muntenia și local în Maramureș, Transilvania și Oltenia temperaturile maxime se vor situa, în general, între 36 și 39 de grade, valori cu mult mai ridicate decât mediile climatologice specifice perioadei.

 

Spune-ne opinia ta