Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfinţii Mucenici Adrian şi Natalia, soţia sa

Mucenicul Adrian şi soţia sa Natalia erau din cetatea Nicomidiei şi au pătimit în zilele împăratului Maximian (286-305).

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfinţii Mucenici Adrian şi Natalia, soţia sa

Când a ajuns în Nicomidia, împăratul s-a închinat la zei și a poruncit ca toţi cei care cred în Hristos să fie prinşi şi chinuiţi. Doar douăzeci şi trei de creştini au fost prinşi atunci şi judecaţi. În timpul judecăţii, Adrian, un bărbat cinstit din Nicomidia, care ţinea obiceiul păgân, i-a întrebat pe mărturisitorii lui Hristos de ce suferă atâtea. Creştinii i-au răspuns că suferă pentru a primi bunătăţile cele pregătite de Dumnezeu.

Adrian a declarat atunci că vrea şi el să moară împreună cu ei. Soţia lui, Natalia, la început s-a îngrijorat pentru întemniţare, dar aflând motivul, s-a îmbrăcat în haină luminată şi a mers la soţul ei, în temniţă, bucurându-se pentru alegerea pe care o făcuse.

În seara dinaintea judecăţii, Adrian a mers la soţia sa ca să-i spună de sfârşitul lui, însă Natalia nu l-a primit în casă, gândind că a fugit de mucenicie. Aflând însă vestea muceniciei, ea a mers la temniţă şi îi îmbărbăta pe toţi cei care sufereau pentru Hristos.

Adrian a fost mult chinuit, căci l-au pus cu faţa în jos şi l-au bătut cu toiege, apoi, întorcându-l cu faţa în sus, l-au bătut atât de tare pe burtă, încât i se vedeau măruntaiele.

După ce i-au tăiat mâinile şi tălpile picioarelor a fost aruncat în temniţă cu ceilalţi creştini. Sfântul Adrian a murit fiindcă închinătorii la idoli i-au zdrobit fluierele picioarelor. La Arghiropolis, în apropiere de Bizanţ, şi-a dat sufletul în mâinile Domnului şi Natalia, sfârşindu-şi alegerea ei cea mucenicească şi fără de sânge, ca una care a pătimit slujindu-i pe mucenici şi fugind din casa ei pentru desăvârşita curăţie. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un botoșănean a dat de bucluc după ce i-a mințit pe polițiști!

astăzi, 19:24
385

Echipajele de poliție din Marginea și Gălănești, județul Suceava, au identificat și oprit regulamentar pentru control autoutilitara care se deplasa pe DN17A de pe raza comunei Marginea.Cond...

Intervenție de urgență a pompierilor într-un apartament: Au murit 6 pisici și 3 câini, salvatorii au salvat o pisică și șase porumbei!

astăzi, 17:45
393

O intervenție de urgență a pompierilor militari din cadrul Detașamentului Suceava s-a desfășurat, duminică în municipiul Suceava.Potrivit plutonier Radu Gabriel din cadrul ISU Suceava...

A plecat la cele veșnice o artistă din Botoșani. ”Ai creat frumusețe toată viața!”

astăzi, 16:16
2639

S-a stins din viață Veronica Mocanu. În urmă cu doar cinci zile își aniversaze ziua de naștere, la împlinirea celor 78 de ani. Tristul anunț a fost făcut de fiul artistei, car...