Tulburător: În liceu, Alexandra a salvat un copil pe care l-a botezat și adăpostit apoi în propria casă - Video, Foto

Pentru a șaptea seară consecutiv, botoșănenii au ieșit cu pancarde și cu lumânări aprinse pentru a omagia moartea tragică, în Maternitatea Botoșani, a tinerei de 25 de ani. 

Tulburător: În liceu, Alexandra a salvat un copil pe care l-a botezat și adăpostit apoi în propria casă - Video, Foto

De o săptămână, comunitatea este unită în jurul dramei tinerei familii Ivanov. În fiecare zi, oamenii dau mărturie despre bunătatea, generozitatea, blândețea Alexandrei, tânăra care se jertfea mereu pentru cei din jurul ei. 

Pe când era elevă de liceu, o colegă a născut un copil pe care Alexandra l-a botezat. Și nu doar atât: mămica adolescentă și pruncul ei au fost adăpostiți în familia Alexandrei.

Întâmplarea a fost povestită de prietenii familiei: ”Când Alexandra era elevă de liceu, una dintre colegele sale a dat naștere unui copil. Alexandra a botezat copilul, iar părinții ei au avut grijă atât de mămică, cât și de copil, oferindu-le casa în care au locuit împreună. Mulți ani au locuit cu toții: părinții Alexandrei, Alexandra, mămica și copilul aduși din centrul maternal, într-o căsuță modestă, dar în care domnea dragostea și fericirea”.

Alexandra, mamă a trei copii, a murit în urmă cu o săptămână pe patul de spital. Avea 25 de ani și era însărcinată cu cel de-al patrulea copil.

”Nu am aer” au fost ultimele cuvinte ale tinerei înainte de a-și încredința sufletul în mâinile Domnului.

Botoșănenii au protestat și vineri în fața Consiliului Județean, pentru a șaptea seară consecutiv. Oamenii spun că nu se vor opri aici și că vor ieși în stradă până când vinovații vor plăti pentru moartea Alexandrei.

Femei, bărbați, tineri și bătrâni, copii în brațele protectoare ale mamelor sau alergând gălăgios pe trotuarul luminat de flăcările dătătoare de speranțe, cuvintele scrise de zeci de oameni, de la ”Dreptate pentru Alexandra” la ”Vinovații să plătească”, toate transmit un singur mesaj: botoșănenii nu mai vor ca în spitale să le moară copiii, mamele, surorile.  Și la Maternitate candelele ard în continuare, un altar de lumină care amintește de o săptămână de jertfa tinerei mame care a murit la doar 25 de ani cu un prunc în pântece pentru că niciun medic din Maternitate nu a vrut să o ajute. 


 


 

   

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Interviu cu un botoșănean, make-up artistul vedetelor din capitală. „Sunteți frumoase, fetelor!” (foto)

Luni, 4 Decembrie 2023
1342

Alexandru Tanasă sau Alex, așa cum îi spun apropiații, este din comuna Drăgușeni, județul Botoșani și se poate lăuda cu un palmares impresionant la vârsta lui. Și-a dorit să fie...

Ample acțiuni cu polițiști, jandarmi și polițiști de frontieră, s-a lăsat cu amenzi și permise reținute

Luni, 4 Decembrie 2023
305

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 7 acțiuni punctuale în Darabani, Săveni, Botoșani, Flămânzi, Bucecea și Dorohoi, în cadrul acțiunii BLOCADA,...

(Și) personalul TESA de la „Mavromati” continuă protestele (foto, video)

Luni, 4 Decembrie 2023
106

Continuă protestele și la Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” din Botoșani. Personalul TESA a ieșit, pentru a 11-a zi, în fața unității sanitare în semn de prote...