Analiză independentă: Facturile la energia electrică, mai mari cu până la 26% pentru luna ianuarie

Analiză independentă: Facturile la energia electrică, mai mari cu până la 26% pentru luna ianuarie

Facturile pentru luna ianuarie vor fi cu aproximativ 26% mai mari față de cele din luna precedentă, iar în total nu mai puțin de 5,7 milioane de consumatori vor plăti mai mult, protestează Asociaţia Energia Inteligentă, care a analizat deja prețurile pentru facturile din luna ianuarie.

“Procesul de liberalizare a gazelor, dar mai ales al energiei a adus haos pentru consumatori. Într-un fel sau altul aceștia vor ajunge în piața concurențială. Lipsa de pregătire a autorităților pentru acest moment care urmează, vor aduce în curând un alt haos, cel al nemulțumirilor urmare a clauzelor contractuale din contractele semnate de consumatori.

Nebunia va începe cu facturile lunii ianuarie 2021, care se primesc în aceste zile de către 5,7 milioane de români și care vor aduce costuri mai mari cu până la 26% în facturile de energie electrică și multă revoltă – după ce în luna ianuarie, au primit asigurări de la autorități că se ”prelugește perioada până la care pot încheia contracte”, că vom avea o perioadă de ”tranziție”, că se ”amână” etc. și o dată cu primirea facturilor constată că toate acestea au fost neadevărate.

Asociația Energia Inteligentă a solicitat în mod continuu protejarea consumatorilor de energie electrică și a prezentat soluții prin care aceștia să nu devină, doar victima creșterii incorecte a prețului la energie, toate rămânând fără ecou”, au precizat membrii Asociaţiei Energia Inteligentă.

 

Spune-ne opinia ta