Din cauza avariilor la rețelele de curent electric, școlile din Adășeni, Avrămeni și Manoleasa au fost închise

Din cauza avariilor la rețelele de curent electric, școlile din Adășeni, Avrămeni și Manoleasa au fost închise

Școlile din trei comune din județul Botoșani au fost închise din cauza unor avarii la rețelele electrice. Anunțul a fost făcut de prefectul județului, Dan Nechifor, care a precizat că este vorba de școlile din comunele Adășeni, Avrămeni și Manoleasa.

Acestea au fost închise după ce cablurile de alimentare cu energie electrică au fost rupte. Școlile au fost închise pentru 24 de ore, până la remedierea defecțiunilor .

”La Avrămeni avem Școala Panaitoaia, la Manoleasa Școala Zahoreni iar la Adășeni toate școlile și grădinițele din comună. Avem promisiuni că se va remedia situația până la sfârșitul acestei zile”, a spus prefectul județului Dan Nechifor.

Elevii de la școlile respective nu fac nici ore online.

Pe de altă parte, reprezentanții Delgaz Grid, au anunțat că gheața depusă pe liniile electrice aeriene, dar și copacii căzuți peste acestea, au provocat numeroase avarii în reţelele de distribuţie din județele Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava și Vaslui, în special în zonele rurale.

Până la această oră, în urma intervențiilor, a fost restabilită alimentarea în toate localitățile din județele Bacău, Neamț și Vaslui, iar în continuare se acționează pentru reluarea distribuției energiei electrice în 34 de localităţi din județele Botoșani, Iași și Suceava.

“Astăzi, odată cu încălzirea vremii, ca urmare a desprinderii bucăților de gheață de pe conductoare, acestea au intrat în balans ceea ce a dus la producerea unor defecte trecătoare (atingerea conductoarelor între ele), conducând la fluctuații și socuri de tensiune. Numai în cursul zilei de astăzi au fost aproximativ 20 de situații în care echipamentele de automatizare au funcționat și au eliminat defectele trecătoare apărute pe liniile de înaltă tensiune din județele Suceava și Botoșani”, a precizat într-un comunicat de presă Delgaz Grid.  

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Iftime a anunțat ce se întâmplă cu Bogdan Andone, după ce FC Botoșani a pierdut meciul cu U Cluj!

Duminică, 3 Martie 2024
671

FC Botoșani a ajuns la cinci meciuri la rând fără victorie, după ce echipa a pierdut meciul cu U Cluj, din deplasare. În urma acestui rezultat, echipa locală își pierde din șa...

Gellu Dorian: Lucian Valea și Botoșanii

Duminică, 3 Martie 2024
202

Biografia lui este demnă de un roman, aşa cum a şi încercat să proiecteze unul cît timp a locuit la Botoşani, locul în care, în cei aproape optsprezece ani cît a loc...

Zonele aglomerate din Darabani, asaltate de pompieri. Au fost împărțite mesaje de informare și educare preventivă! (foto)

Duminică, 3 Martie 2024
82

„Împreună mai pregătiți” sub acest slogan pompierii botoșăneni au desfășurat, pentru a șaptea zi consecutiv, activități de informare și educare preventivă cu tematică de...