Din cauza avariilor la rețelele de curent electric, școlile din Adășeni, Avrămeni și Manoleasa au fost închise

Din cauza avariilor la rețelele de curent electric, școlile din Adășeni, Avrămeni și Manoleasa au fost închise

Școlile din trei comune din județul Botoșani au fost închise din cauza unor avarii la rețelele electrice. Anunțul a fost făcut de prefectul județului, Dan Nechifor, care a precizat că este vorba de școlile din comunele Adășeni, Avrămeni și Manoleasa.

Acestea au fost închise după ce cablurile de alimentare cu energie electrică au fost rupte. Școlile au fost închise pentru 24 de ore, până la remedierea defecțiunilor .

”La Avrămeni avem Școala Panaitoaia, la Manoleasa Școala Zahoreni iar la Adășeni toate școlile și grădinițele din comună. Avem promisiuni că se va remedia situația până la sfârșitul acestei zile”, a spus prefectul județului Dan Nechifor.

Elevii de la școlile respective nu fac nici ore online.

Pe de altă parte, reprezentanții Delgaz Grid, au anunțat că gheața depusă pe liniile electrice aeriene, dar și copacii căzuți peste acestea, au provocat numeroase avarii în reţelele de distribuţie din județele Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava și Vaslui, în special în zonele rurale.

Până la această oră, în urma intervențiilor, a fost restabilită alimentarea în toate localitățile din județele Bacău, Neamț și Vaslui, iar în continuare se acționează pentru reluarea distribuției energiei electrice în 34 de localităţi din județele Botoșani, Iași și Suceava.

“Astăzi, odată cu încălzirea vremii, ca urmare a desprinderii bucăților de gheață de pe conductoare, acestea au intrat în balans ceea ce a dus la producerea unor defecte trecătoare (atingerea conductoarelor între ele), conducând la fluctuații și socuri de tensiune. Numai în cursul zilei de astăzi au fost aproximativ 20 de situații în care echipamentele de automatizare au funcționat și au eliminat defectele trecătoare apărute pe liniile de înaltă tensiune din județele Suceava și Botoșani”, a precizat într-un comunicat de presă Delgaz Grid.  

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Antrenorul Flavius Stoican și-a prelungit contractul cu FC Botoșani până în 2025

astăzi, 12:15
62

Clubul de fotbal FC Botoşani a anunţat, joi, într-un comunicat de presă publicat pe site-ul oficial, prelungirea contractului cu antrenorul Flavius Stoican până în anul 2025....

Protest al fermierilor în PTF Stânca față de importurile de cereale din Ucraina

astăzi, 12:09
83

Aproximativ 200 de fermieri din judeţul Botoşani vor participa, săptămâna viitoare, la un protest împotriva „deciziilor autorităţilor europene privind liberalizarea comerţului...

Municipiul Botoșani, premiat la Gala Smart City Industry Awards (fotogalerie)

astăzi, 11:48
89

Municipiul Botoşani a fost premiat la categoria „Smart economy" la Gala celei de-a şaptea ediţii a Smart City Industry Awards, pentru proiectul „Oraşul cu cel mai accelerat poten...