Ministrul Cîmpeanu: Dacă părinții nu-și dau acordul pentru testare, elevii cu simptome vor sta acasă 14 zile

Ministrul Cîmpeanu: Dacă părinții nu-și dau acordul pentru testare, elevii cu simptome vor sta acasă 14 zile

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat astăzi, marți, că elevii care au simptome și care nu pot fi testați, pentru că părinții nu și-au dat acordul, vor rămâne acasă pentru 14 zile, subliniind, din nou, că formularul de consimțământ nu este obligatoriu.

„Formularul nu este obligatoriu, formularul vizează exclusiv elevii care, din păcate, ar putea prezenta simptome și doar în cazul în care acele simptome sunt confirmate, deci elevul este confirmat ca fiind pozitiv, acel formular de testare vizează și părinții contacților direcți ai respectivilor elevi”, a declarat Sorin Cîmpeanu într-o intervenție la Digi 24.

Dacă părintele își dă acordul, elevul poate fi testat fie în școală, acolo unde există cabinet medical, fie de către DSP.

„Dacă nu-și va da acordul, din păcate, elevul va avea restricționată pentru o perioadă de 14 zile participarea fizică în colectivitate”, a spus Cîmpeanu.

La fel ca și în cazul folosirii măștilor de către elevi la ora de sport, pe adresele inspectoratelor școlare nu au fost trimise încă adrese oficiale pe acest subiectul, fiind doar declarații făcute la diferite posturi de televiziune.

 

Spune-ne opinia ta