Ministrul Educaţiei: Masca este obligatorie la orele de sport

Ministrul Educaţiei: Masca este obligatorie la orele de sport

Ministrul Educaţiei a anunţat, luni seară, că elevii care participă la cursuri în scenariul verde sunt obligaţi să poarte mască de protecţie în timpul orelor de sport.

Ministrul Educaţiei a explicat că aceasta este una dintre cerinţele specialiştilor din domeniul sanitar.

„Da, este o cerinţă a celor din domeniul sănătăţii să se desfăşoare cu mască. Până la urmă, ultimul cuvânt l-au avut cei din domeniul sănătăţii şi, punând în balanţă şi plus şi minus, a reieşit că există obligativitatea purtării măştii inclusiv la orele de educaţie fizică”, a precizat Sorin Cîmpeanu la Realitatea Plus.

De altfel, elevii trebuie să poarte mască atât în clasă, cât și pe culoare, dar și dincolo de perimetrul școlii. În plus, ei trebuie să se dezinfecteze şi să se spele pe mâini cât mai des.

O altă măsură-cheie recomandată de specialişti este şi respectarea distanțării. Atât la ore, cât și în pauze. În plus, autorităţile sanitare au recomandat ca elevii să nu facă schimb de obiecte sau de măști. Totodată, îmbrățișările sunt interzise.

Pe de altă parte însă, până în acest moment nu a fost emis niciun act oficial care să transpună în legislație această intenție.

 

Spune-ne opinia ta