De astăzi, profesorii cu vârsta între 18 și 55 de ani se pot programa pentru vaccinarea cu serul AstraZeneca

De astăzi, profesorii cu vârsta între 18 și 55 de ani se pot programa pentru vaccinarea cu serul AstraZeneca

Programările pentru vaccinarea cu serul AstraZeneca încep astăzi, miercuri, când pe platformă vor fi încărcate primele 200.000 de locuri, scrie News.ro. Dozele de vaccin AstraZeneca vor fi distribuite în 180 de noi cabinete de vaccinare din România, dintre care 3 sunt la Botoşani.

În privința personalului din educație, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiţă, a precizat că „peste 110.000 sunt deja programați în perioada următoarea în platforma de programare, cel puțin din evidențele noastre. De asemenea, începând cu data de 10 februarie, de mâine, au posibilitatea să se programeze în aceste cabinete noi de vaccinare, unde vor fi distribuite vaccinuri de la AstraZeneca, atâta timp cât ne regăsim în grupa de vârstă 18-55 de ani”.

Practic, de astăzi, 10 februarie, se deschide posibilitatea de programare în platformă pentru cele 180 de cabinete noi de vaccinare, unde vor fi distribuite dozele de vaccin de la AstraZeneca.

“Aceste 180 de cabinete noi de vaccinare sunt distribuite la nivelul fiecărui judeţ, în funcţie de numărul persoanelor cuprinse între grupa de vârstă 18 şi 55 de ani, ţinând cont de faptul că acest tip de vaccin, la momentul actual, este recomandat pentru aceste grupe de vârstă. Sunt incluse aici atât persoane cu boli cronice din aceste grupe de vârstă, cât şi persoane care deservesc activităţi esenţiale. Modalităţile de programare sunt neschimbate”, a explicat Valeriu Gheorghiţă.

Coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 a mai adăugat că din 15 februarie şi până la sfârşitul lunii martie, pentru aceste 180 de cabinete de vaccinare vor fi disponibile aproape 500.000 de locuri.

Primele 200.000 dintre acestea vor fi încărcate pe platforma de programare la vaccinare miercuri, probabil în cursul după-amiezii.

 

Spune-ne opinia ta