29 august 2009
Inspectori trecuti pe "lista neagra"
Printre inspectorii despre care circula zvonul ca vor parasi birourile ISJ se afla Aurelia Simion, responsabil relatii mass-media. De asemenea, lista ar mai cuprinde si numele lui Pavel Rusu, inspector scolar la resurse umane, dar si al lui Constantin Siminiceanu, inspector invatamant primar. Ar fi vizata pentru a parasi institutia si una dintre persoanele de la investitii, respectiv Gheorghe Plesca. Este vorba de o lista asupra careia reprezentantii conducerii ISJ ar putea sa mai revina in intervalul extrem de scurt, ramas pana la termenul limita dat de minister.
29 august 2010
Consiliul Judetean al PSD condus de Andrei Dolineaschi si Gheorghe Vazdoaga!
Cei 163 de delegati cu drept de vot din cadrul Consiliului Judetean PSD, l-au dat drept castigator, in competita de la Teatrul Mihai Eminescu, pe Andrei Dolineaschi, pentru functia de presedinte executiv, care a obtinut 84 de voturi, pe cand ceilalti doi contracandidati, Costica Macaleti si Doina Dretcanu, au obtinut cate 38 de voturi fiecare.
De asemenea, delegatii social-democrati i-au mai dat un vot de incredere lui Gheorghe Vazdoaga, pentru functia de secretar executiv, obtinand un nou mandat cu 77 de voturi, la o distanta de mica de voturi a fost Doina Fedorovici cu 68 de voturi, iar cel de-al treilea candidat Adi Petrusca a obtinut doar 18 voturi.
29 august 2011
Dupa granit, asteptam si fantanile arteziene Made in China!
Dupa ce au cumparat granit din China pentru trotuarele de pe Bulevardul Mihai Eminescu reprezentantii municipalitatii se gandesc sa continue achizitiile din aceast tara. De aceasta data este vorba despre fantani arteziene, de mici dimensiuni, si mobilier urban ce ar urma sa fie montat in municipiu in sensurile giratorii si pe scuaruri. "O firma din Buzau ne-a facut o oferta, dar este destul de mare ca valoare. Deocamdata cautam si alte oferte. Nu ascund faptul ca am cerut oferte si din China si sunt oferte foarte bune si vom vedea ce vom face pentru a lua cat mai ieftin. Aici e problema transportului, ca dureaza undeva la doua luni, din momentul in care faci comanda. In China, pretul este la o treime fata de pretul acelorasi produse care se comercializeaza in Romania, pret care include inclusiv transportul", a spus viceprimarulu Florin Ghiorghita.
O fantana arteziana ar urma sa fie amenajata chiar in sensul giratoriu de la intersectia strazilor Cuza Voda cu Marchian, precum si in Parcul Primariei si Parcul de pe Sucevei. Statuile din bronz, dar si fantanite arteziene ar urma sa fie amplasate si pe Pietonalul Unirii, dar si in alte locuri din municipiul Botosani.
29 august 2011
Ei decid soarta municipiului: Afla cat au castigat consilierii locali in 2010!
Fie ca au propriile afaceri, sunt asociati sau administratori ai unor firme ori lucreaza in societatile subordonate Consiliului Local, alesii locali nu par sa duca grija zilei de maine. Sunt insa si unii care nu se pot lauda cu venituri consistente, in schimb au sotii care castiga bani frumosi. La toate acestea se adauga banii pe care ii castiga din indemnizatiile de consilieri locali, care nu sunt nici ele de neglijat.
Iată veniturile pe care le-au incasat in anul 2010 consilierii municipali botosaneni, potrivit declaratiilor de avere postate pe site-ul Primariei Botosani, precum si veniturile realizate de sotii sau sotiile acestora:
Mircea Aionesei (PDL) este asociat unic la SC Epsilon SRL Botosani, unde detine 62.020 de parti sociale, a caror valoare totala este de 620.200 de lei. Potrivit declaratiei de avere, in 2010, in calitate de director al acestei societati a incasat un venit anual de 10.000 de lei. Sotia sa figureaza ca angajata a SC Epsilon si a avut un venit anual de 8.000 de lei.
Carmen Balauca (PDL) este director executiv la SC Flot Imp-Exp SRL Botosani, iar anul trecut a avut un venit anual de 17.088 de lei. Ea ocupa si functia de administrator la SC TC Lorinvest SRL Deva, punct de lucru Botosani, unde in 2010 a avut un venit de 1.800 de lei. De la Consiliul Local a incasat o indemnizatie de 6.474 de lei.
Ana Barculet (PSD) este profesor la Colegiul Tehnic "Gheorghe Asachi", iar in declaratia de avere nu figureaza nicio suma la partea de venituri. Mai mult...
29 august 2012
Bogdan Ota, cetatean de onoare al municipiului Botosani
Primarul Ovidiu Portariuc va propune consilierilor locali ca pianistul si compozitorul Bogdan Ota sa devina cetatean de onoare al municipiului Botosani. Artistul botosnean a devenit cunoscut dupa ce a participat la “Norvegienii au talent "si anul acesta a cantat si pentru botosaneni, atat la Zilele Orasului, cat si la Summer Fest, dar si alaturi de Filarmonica Botosani. “Bogdan Ota deja reprezinta imaginea Botosaniului in lume, nu numai la nivel national. Deja este un brand si cred ca ne reprezinta cu succes si merita acest lucru. Sa ne recunoastem valorile atat timp cat sunt recunoscute si de ceilalti. Noi avem de multe ori talentul sa-i recunoastem cand nu mai sunt sau sa nu-i recunoastem niciodata", a spus primarul Ovidiu Portariuc.
29 august 2012
Municipalitatea vrea ca un tronson din Bulevardul “Mihai Eminescu” sa fie inchis in fiecare weekend
Executivul Primariei Botosani va initia un proiect de hotarare, care va fi suspus aprobarii in Consiliul Local, prin care va propune ca Bulevardul “Mihai Eminescu" sa fie inchis in zilele de sambata si duminica, asa cum se intampla si in alte orase din tara. Este vorba de tronsonul cuprins intre sediul Inspectoratului Judetean de Politei si intersectia Bulevardului cu strada George Enescu.
29 august 2013
Contre Ghiorghita - Portariuc: "Domnule primar, va stiam un baiat foarte isteț"
Florin Ghiorghita nu a scapat prilejul, in sedinta de Consiliu Local, de a-l ataca pe primarul Ovidiu Portariuc din cauza declaratiilor publice pe care le-a facut miercuri la adresa lui Ion Diaconu, directorul Modern Calor. "Domnule primar, probabil eu am un limbaj suburban, poate ca eu vorbesc nu stiu cum, dar in ultima perioada va vad foarte des in presa certandu-va, aparand cu un limbaj nu tocmai la locul lui, cu anumite caracterizari la adresa unor oameni. Nu cred ca un astfel de limbaj va caracterizeaza pe dumneavoastra ca primar si nici pe noi, consilierii locali si nici Consiliul Local", a spus Florin Ghiorghita, cu referire la declaratiile lui Ovidiu Portariuc facute in ultima perioada la adresa unor directori, respectiv Ion Diaconu, de la Modern Calor.
Primarul Ovidiu Portariuc nu a dorit sa ii raspunda lui Ghiorghita la interpelarea anterioara, legata de Summer Fest, consilierul local spunand ca primarul nu face diferenta daca declaratia este una politica sau administrativa. "Va stiam un baiat foarte istet si ma indoiesc ca nu ati facut diferenta intre declaratiile politice si cele administrative. In momentul in care ne-ati asezat politic in acest Consiliu Local, probabil ca va asteptati si la niste interpelari politice", a replicat Ghiorghita.
29 august 2014
Nebunie pe "Municipal"! Botosanenii au luat cu asalt stadionul pentru a vedea NOCTURNA
Firma care s-a ocupat de instalatia de nocturna de pe stadionul "Municipal" a testat puterea luminilor si totul s-a dovedit a fi un succes. In jurul orei 20:00 s-a aprins din nou nocurna, iar atunci cand s-a intunecat afara, instalatia a fost data la puterea maxima, exact asa cum va fi la primul meci de pe stadionul Municipal.
Conducerea clubului a decis sa lase portile deschise si pentru suporterii echipei FC Botosani, care au venit intr-un numar mare sa vada primul stadion cu nocturna de la Botosani. Acestia nu au plecat de pe stadion pana cand nu au facut fotografii cu arena sportiva, pentru a avea o amintire. Antrenorul Leo Grozavu spera ca la meciul cu Dinamo, programat sambata, 13 septembrie, la ora 21:00, stadionul sa fie plin si suporterii sa incurajeze echipa.
29 august 2014
Col. Radu Anton, Gheorghe Sorescu si Radu Judele au testat autospeciala primita de ISU Botosani
Vicepresedintele Consliului Județean Botosani, Gheorghe Sorescu, impreuna cu administratorul public al judetului, Radu Judele, si seful ISU Botosani, col. Radu Anton, au vrut sa testeze autospeciala primita de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Botosani. In schimb, presedintele CJ Botosani, Florin Turcanu, dar si presedintele CJ Iasi, Cristian Adomnitei, au ramas la sol.
"Pentru ca cetatenii sa se simta in siguranta, trebuie sa testam noi autospeciala", a spus col. Radu Anton inainte de a se urca pe scara mobila. Imediat dupa ce au ajuns din nou cu picioarele pe pamant, vicepresedintele Gheorghe Sorescu a declarat ca s-a simtit in siguranta si ca "lumea se vede interesant de sus".
29 august 2015
Agenția Județeană a Finanțelor Publice Botoșani, fruntașă la nivel regional!
Agenția Județeană a Finanțelor Publice (AJFP) Botoșani ocupă primul loc la nivel regional în ceea ce privește realizarea unui indicator extrem de important stabilit de la nivel central. Este vorba de realizarea programului de încasări. Potrivit directorului AJFP Botoșani, Radu Țurcanu, volumul încasărilor la bugetul general consolidat al statului în primul semestru al acestui an a fost în sumă de 378,6 milioane lei, programul transmis de Agenția Națională de Administrare Fiscală fiind realizat în proporție de 110,07%. Față de aceeași perioadă a anului trecut, încasările au cunoscut o creștere de 26,8 milioane lei, respectiv cu 7,63 puncte priocentuale. Acest indicator situează Fiscul botoșănean pe primul loc în cadrul Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Iași.
29 august 2016
MARIUS CONSTANTIN SABIE şi povestea unui rocker nostalgic din Botoşani!
Florin şi George Siia, Bogdan Ota, Sorin şi Andrei Petrilă, Alex Gavril. Nume cunoscute astăzi în lumea muzicală care au aici, la Botoşani, un punct comun: Marius Constantin Sabie. Rebelul care în anii dintre milenii revoluţiona rockul botoşănean, care străbătea ţara cu formaţia sa, zguduind cu chitara şi cu ritmurile nebune scenele mari ale festivalurilor. Dacă nu treci dincolo de aparenţe, ai spune că, chiar înainte de a se ivi pe lume, viaţa i-a dat mai mult decât poate duce. S-a născut prematur, la şapte luni, şi toată copilăria a privit în sus, la colegii săi mai norocoşi. A vrut să facă muzică şi singurele locuri libere erau la violoncel. Un instrument care, pe lângă copilul mic de statură, părea un ditamai contrabas! Acum nu se mai simte aşa mic, însă de privit, tot în sus priveşte. "Sunt invidios", recunoaşte cu bunătate în glas de fiecare dată când vorbeşte cu dragoste şi nefalsă admiraţie despre foştii săi colegi de trupă: Nuţu, fraţii Siia, fraţii Petrilă, Bogdan, Alex...
Marius Constantin Sabie a studiat violoncelul la Şcoala de muzică. Îi făcea cu ochiul şi chitara, influenţat, fără îndoială, de folkul Cenaclului Flacăra. "Înainte de 1990 nu a fost nicio mişcare rock în Botoşani. Pe vremea aceea ne pregăteam în fiecare an pentru Cântarea României, dar am cântat şi în orchestra elevilor, la Filarmonica Botoşani. Am avut un festival la Braşov, la Cântarea României, prin 86, pe vremea lui Ceauşescu, a fost prima ieşire din Botoşani, o experienţă extraordinară. Noi am avut în fiecare an Cântarea României, la Teatrul Mihai Eminescu aveam concerte, spectacole. Orice manifestare artistică se concentra la noi, la Şcoala de Muzică", îşi aminteşte Marius Constantin Sabie. Mai mult...
29 august 2017
Instanţa intransigentă cu inculpaţii într-un dosar de corupţie: un primar, un director de instituţie şi un administrator de firmă!
Trimiterea în judecată pentru infracţiuni de corupţie a primarului de Frumuşica, alături de directorul suspendat al APIA, a atras după sine şi impunerea unor măsuri asigurătorii. Acestea au fost însă contestate de Primăria Frumuşica la Tribunalul Botoşani. Instanţa intransigentă cu inculpaţii într-un dosar de corupţie: un primar, un director de instituţie şi un administrator de firmă!
În urmă cu câteva luni, Direcţia Naţională Anticorupţie- Serviciul Teritorial Suceava anunţa trimiterea în judecată a directorului APIA Botoşani, Liviu Stelian Zaharia, a primarului de Frumuşica, Constantin Rădeanu precum şi a administratorului Holferm- Cooperativa Agricolă din Frumuşica, Ion Munteanu. Cei trei erau acuzaţi de "folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei", respectiv complicitate la această infracţiune.
29 august 2018
ȘTEFAN TEIȘANU: "E vremea ca Zilele Nordului să devină un festival emblematic pentru România"
Un interviu cu Ștefan Teișanu a fost mereu o călătorie în timp, o sărbătoare a ideilor, un pelerinaj prin cele ale sufletului. Pentru că Ștefan Teișanu se preumblă pe potecile încâlcite ale prezentului la fel cum, în frac și cu joben, ar sta la pupitrul celui mai pretențios edificiu al lumii. Despre Festivalul Zilele Nordului, despre oameni și fapte, despre speranțe și curaj. Mai ales despre CURAJ este interviul pe care vi-l oferim în acest an, chiar în ziua în care debutează la Darabani cea mai mai importantă manifestare culturală a Nordului extrem al României.
”Mai în glumă, mai în serios, pomeneam înaintea acestei vorbiri despre "tradiționalul" nostru interviu care precede Festivalul Zilele Nordului. Un barometru în și peste timp, dar mai cu seamă o stare de spirit din care despridem - privind în anii din urmă - fapte, întâmplări, povești, emoții, melancolii, oameni, locuri și multe, multe foto/amintiri”. Mai mult...
29 august 2019
Nervi, ironii și râsete în Consiliul Local, de la o solicitare a celor din USR. „Nu mai stați puțin, domnule primar?”
Printre punctele din ordinea de zi a proiectelor abordate în ședința de Consiliu Local de joi, s-a aflat și o solicitare a USR Botoșani pentru închirierea unui spațiu, pe care să îl transforme în sediul filialei. Cererea a fost respinsă, prin voturile consilierilor PSD, însă nu înainte ca spiritele să se încingă. Imediat după enunțarea punctului, viceprimarul Cosmin Andrei le-a cerut consilierilor PNL să le ofere ei celor din USR unul dintre cele două spații pe care le utilizează ca sedii. Edilul a ridicat problema „ilegalității” gestionării sediilor PNL, iar Flutur a răbufnit.
29 august 2020
S-a reînceput activitatea de ridicare a mașinilor abandonate din municipiul Botoșani
Primarul Cătălin Flutur a anunțat că s-a reînceput activitate de ridicare a mașinilor abandonate în municipiul Botoșani. Astfel, un nou lot de 40 de mașini abandonate au fost ridicate de pe străzile municipiului. Cu sprijinul Poliției Locale, Eltrans SA a reînceput de ieri în forță activitatea de ridicare a mașinilor abandonate în municipiul Botoșani. Conform regulamentului de desfășurare a acestei activități, au fost parcurse etapele necesare în vederea ridicării a încă 40 de autovehicule, pentru care au fost emise în termenele prevăzute somații. Ridicarea autovehiculelor abandonate pe străzile botoșănene va continua în zilele următoare, până la epuizarea lotului de 40 de mașini pentru care s-au parcurs toți pașii legali.
29 august 2021
Noi cazuri de Covid la Botoșani
Duminică, Direcția de Sănătate Publică a raportat un număr de 13 cazuri de Covid pe raza județului Botoșani. 7 îmbolnăviri au fost înregistrate la nivelul municipiului Botoșani, câte două cazuri au fost semnalate în comunele Corni și Dobârceni și câte un caz în comuna Leorda și în municipiul Dorohoi. Rata de infectare de Covid 19 la nivel de județ este de 0,10 la mia de locuitori, în timp ce la nivelul municipiului Botoșani, procentul de infectare este de 0,14 la același număr de locuitori.
29 august 2022
Lacul Stânca-Costești, împânzit de polițiști. S-a acționat pentru prevenirea contrabandei și faptelor ilegale în domeniul piscicol
În zilele 27 - 28 august 2022, polițiștii din cadrul Biroului Județean de Poliție Transporturi, împreună cu cei din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Stânca, au acționat pentru prevenirea și combaterea oricăror fapte ilegale, atât în domeniul piscicol cât și cel al contrabandei, informează Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani.
29 august 2023
Mama Alexandrei, mărturie copleșitoare înainte de audieri. „Am avut încredere oarbă în sistem”
Familia tinerei care a murit în chinuri la Maternitatea din Botoșani a fost chemată la audieri, marți dimineață, la sediul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ). Înainte de a fi chestionată de anchetatori, mama Alexandrei Ivanov a făcut o serie de mărturisiri tulburătoare despre ultimele ore de viață ale fiicei sale. Doina Miron, asistentă șefă pe secția de psihiatrie a Spitalului de Pediatrie, regretă că nu a intervenit în gestionarea relației dintre Alexandra și cadrele medicale care o aveau în grijă, spunând că „a avut încredere oarbă în sistem”.
„Vrem să se facă dreptate, asta cerem. Și eu lucrez în sistemul sanitar și îmi doresc mai multă empatie pentru pacienți. Pe ea oricum nu o mai pot aduce înapoi. De la mesajul acela (n.r.: „Nu am aer”), nu am mai putut să dorm. Eu am avut încredere oarbă în colegele mele, în sistem. Că puteam să mă duc peste medic, și eu eram de gardă, dar am zis că nu îndrăznesc, pentru că noi pentru asta muncim, ca să ajutăm oamenii. Nicio clipă nu m-am gândit că nu o să intervină. Dar după ce am văzut mesajul „Nu am aer” și nu mi-a mai răspuns la telefon absolut nimeni, atunci am plecat la Maternitate. Și îmi pare rău, regret, dar regretele sunt târzii de acum. Puteam să mă duc peste ea, lăsam serviciul, găseam pe cineva să îmi țină locul. Nu m-am gândit, pentru că și eu sunt asistentă și la noi toți sunt ființe. Ea îmi tot spunea „Mamă, ajută-mă”, dar ziceam „să avem încredere, că trebuie să vină cineva la tine”. Am dat mesaje la toate asistentele cu care colaboram, mi-au spus că trebuie să vină medicul să își facă datoria. M-au asigurat că va fi îngrijită bine. Nu am îndrăznit să sun”, a relatat mama Alexandrei Ivanov. Mai mult...