ANA MARIA CRETU: "Nu am simtit pamantul sub picioare si nici nu am trait niciodata pasii de dans"

ANA MARIA CRETU: "Nu am simtit pamantul sub picioare si nici nu am trait niciodata pasii de dans"

ANA MARIA CRETU
asociatia-ihtis.ro

Ne-am obisnuit cu oamenii frumosi, iar atunci cand ne mai dovedesc inca o data marinimia si generozitatea, simtim cum ei, oamenii uneori nevazuti de langa noi, ne mai ofera cate o demna lectie de viata. Michi Mihaescu, presedinta Asociatiei Ihtis si prietena draga a site-ului Stiri Botosani, ne transmite cateva randuri induiosatoare despre o botosaneanca in fata careia si noi, astazi, facem o reverenta: Ana Maria Cretu.   

Botosaneanca Ana-Maria Cretu, ea insasi greu incercata de viata, avand grave probleme de echilibru, este voluntar al Asociatiei IHTIS, pentru persoanele cu dizabilitati. Spera din tot sufletul ca la Dorohoi sa se infiinteze Centrul de viata independenta, proiect care va imbunatati viata multor persoane cu dizabilitati, care vor invata astfel sa se ingrijeasca singure folosind fotoliul rulant.

Despre Ana Maria si familia ei ne scrie Michi Mihaescu:


O familie model. Patru botosaneni ce au toate motivele sa se bucure de respectul si aprecierea celor din jur. Patru eroi ai unei povesti numite VIATA, care se scrie tainic si firesc zi de zi.

ANA-MARIA, RALUCA, MARINICA si FLOREA CRETU – o familie cu daruri si puteri sufletesti, pe care putini eroi de poveste le au.

Ambitie, perseverenta, unitate, demnitate, educatie, angajament, responsabilitate – sunt doar cateva dintre armele cu care patru eroi de poveste infrunta barierele sociale, croindu-si drum frumos si demn de admirat.
In povestea tuturor OAMENILOR BUNI CU SUFLET MARE apar adesea si "balaurii", in familia CRETU sub forma unor diagnostice medicale, in fata carora ANA-MARIA si RALUCA nu si-au pierdut cumpatul, dimpotriva, lupta pentru a avea fiecare o viata normala, activa, incununata de rezultate pe masura.Patru eroi care NU s-au resemnat in fata destinului si continua lupta, cautand tot felul de remedii pentru a trece mai usor peste greutatea cu   care ii apasa viata.

RALUCA este multumita de sine fiind deja grefier, iar ANA-MARIA urmeaza cursurile post-universitare urmand a deveni curand logoped. 

Ana-Maria ar fi vrut sa faca mai mult. Au fost momente cand Ana-Maria ar fi trebuit sa se retraga. "Au fost activitati de la care a trebuit sa ma retrag si sa renunt imediat. Pentru ca nu pot merge, am fost nevoita sa-mi caut alinare si preocupare in alta parte. Nu am simtit pamantul sub picioare si nici nu am trait niciodata pasii de dans", spune tanara. Ana-Maria merge la biblioteca, la cumparaturi si face voluntariat – atat cat timpul ii permite in cadrul Asociatiei IHTIS. Plina de viata si ambitie, Ana-Maria urmeaza acum cursurile post-universitare. "Mi-am dorit sa fac o facultate la zi, sa fiu in miezul problemei, sa stau si eu la rand la secretariate si sa traiesc fiecare clipa. Sa transpir de emotii asteptand rezultatele de la examen... sa simt ca sunt studenta... Vreau sa devin logoped. Simt nevoia sa ofer tot sprijinul si atentia pe care am primit-o", povesteste Ana-Maria, care in ciuda deficientei fizice a inregistrat cele mai mari performante, fiind printre primii studenti la invatatura.

Catre RALUCA, ANA-MARIA CRETU si parintii lor minunati, imi indrept acum gandul cu urarea: SA TRAITI FERICITI, INTRU MULTI ANI!

Mihaela MIHAESCU
Asociatia Ihtis

VEZI AICI UN MATERIAL IMPRESIONANT DESPRE MICHI MIHAESCU SI ASOCIATIA IHTIS

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Când te doare capul și amorțește mâna stângă! VIDEO

astăzi, 09:20
571

Un tip merge la doctor:- Doctore, de la o vreme ma doare capul, imi trece un fior prin sira spinarii si-mi amorteste mana dreapta!- Bai baiete, e grav. Ai boala aia japoneza, tzeritzitzutzuka&hell...

La multi ani, DUMITRU NECŞANU!

astăzi, 08:12
240

Născut pe 17 octombrie 1948, Dumitru Necșanu mai întâi a trăit în poezie, apoi a adunat între paginile cărții poemele pe care le-a purtat prin lume. Și lumea lui Dumitru ...

Elevi botoşăneni descoperiţi cu păduchi!

astăzi, 07:44
1568

Triajul epidemiologic efectuat la începutul acestui an şcolar în unităţile de învăţământ din judeţul Botoşani a scos la iveală faptul că, în anul 2017, în...