Simbolul unei generații: legendara trupă „Phoenix” concertează astăzi la Botoșani! (VIDEO)

Simbolul unei generații: legendara trupă „Phoenix” concertează astăzi la Botoșani! (VIDEO)

Legendara trupă Phoenix, cea care avea să dea naștere unui adevărat fenomen în România înainte de anii 90, fiind “vinovată“ printre altele de curentul cultural care a dus la căderea comunismului din România, concertează astăzi la Botoșani.

Spectacolul va avea loc de la ora 19,00, la Cinema Unirea, iar preţul unui bilet, stabilit de organizatorii turneului, este de 80 de lei la categoria VIP, 60 de lei la categoria A și  50 lei la categoria B.

Botoșănenii care altădată îi ascultau pe discuri de vinil, apoi pe casete, iar mai apoi reușeau să-i vadă din când în când în concertele de prin țară, pot acum să îi vadă live în turneul "Fie să renască", care cuprinde 14 orașe din țară, printre care și Botoșani. Să nu vă mire dacă printre spectatori veți vedea mâine profesori, manageri de top sau lideri ai administrației de astăzi de la Botoșani...cu toții au crescut la "umbra marelui urs"... 

Noii membrii ai formatiei au abordat numeroase subgenuri ale rock-ului, traseul stilistic al formatiei pornind de la muzica beat, rock psihedelic, hard rock, ajungând la etno - rock. Piese celebre au fost , sunt si inca vor fi  fredonate de generatii întregi: „Vremuri”, „Fata Verde”, „Negru Voda ”, „Strunga”, „Canarul”, „Mugur de fluier”, „Mica tiganiada”, „Nunta” sunt capodopere, care încă scriu și vor scrie mereu istoria Phoenix.

”Mesajul turneului este credința în continuitate: Phoenix și-a câstigat pe deplin numele care i-a intuit încă de pe atunci destinul, și renaște cu fiecare pas spre viitor. Visul meu? Să stau într-o zi în sală, să aplaud o tânără formație Phoenix... Fata verde, Mugur de fluier, precum și altele pe care le vom anunța curând, în viitoarele concerte, au fost nu doar muzica ci și simboluri. Ele continuă să existe și să fie puse în valoare de o generație tânără, străină de vremurile noastre, de credințele sau spaimele noastre. I-am ales pe cei mai buni dintre cei buni și prin ei pasarea a dovedit că poate, pentru a câta oară?, să renască. Iar zborul ei, de fapt, e mai frumos decât oricând...”, a explicat Nicu Covaci.

Pentru iubitorii genului am ales astăzi să difuzăm poate una din cele mai iubite piese ale celor de la Phoenix, o perlă a muzicii contemporane care ne arată cât prețioasa este libertatea și despre care spunem și noi ca o întreagă generație: oare cum a scăpat de cenzura comunistă? Apoi spunem și noi, la rândul nostru: Mulțumim Phoenix forever!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Tudor Carare

Începem să aplicăm “soluția norvegiană”? Amenzi de până la 6.000 de lei pentru unitățile care vând băuturi alcoolice minorilor!

Duminică, 17 Noiembrie 2019
743

Pentru cei care au călătorit mult, și nu vorbesc din cărți, nu este un secret că unele capitale, precum Paris, Geneva, Zurich, Copenhaga sau Oslo, sunt printre cele mai scumpe orașe din Europa,...

Vine cu adevărat schimbarea în învățământ? Ministrul Educației: "Să învățam să gândim, nu să reproducem! Elevii muncesc mai mult decât părinții lor!"

Duminică, 17 Noiembrie 2019
1595

Noul ministru al Educației, Monica Anisie, care este profesor de limbă română de aproximativ 25 de ani, pare a face parte dintr-o generație de profesori pe care societatea românească ...

De ce nu mai pleacă românii în Italia? Ciobanii români sunt exploatați în Italia, plătiți cu 2,5 euro pe oră, și fără nicio zi liberă!

Vineri, 15 Noiembrie 2019
809

În ultimii ani, exodul românilor nu a mai urmat cursul început în anii 1990, ci a început să se îndrepte spre partea de nord a Europei, cu preponderență spre Ang...