Tinerii la volan și greșelile pe care aceștia le fac

Tinerii la volan și greșelile pe care aceștia le fac

Pregătirea slabă, lipsa experienței și teribilismul fac din șoferii tineri adevărați “stăpâni ai șoselelor” care greșesc enorm de mult.

„Un sfert dintre accidentele rutiere produse anul trecut în România au fost provocate de tinerii aflaţi la volan. În aceste evenimente şi-au pierdut viaţa peste 500 de oameni. Cauzele principale au fost viteza prea mare şi neacordarea de prioritate pietonilor”, arată Digi24.

În plus, o treime dintre tineri nu folosesc centura de siguranță atunci când se află la volan și aproape niciodată atunci când se urcă pe locurile din spate. De asemenea, tinerii nu evită să apese pedala de accelerație mai mult decât este legal.

În aceste condiții, distanța de frânare crește, iar evitarea unui obstacol devine din ce în ce mai dificilă.

Tot o treime dintre cei chestionați spun că au fost la mai puțin de 10 ore de legislație, din cele 30 obligatorii.

Despre cursuri de conducere defensivă nici nu se pune problema. Spre exemplu, în alte țări, aceste cursuri sunt obligatorii și se repetă la un anumit interval.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
611

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
459

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2999

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...