Tabără pentru zece copii cu autism din Botoșani

Tabără pentru zece copii cu autism din Botoșani

Filiala locală a Asociației Părinților Copiilor cu Autism (APCA) a organizat, la începutul acestei luni, pentru zece micuți, o tabără gratuită, prin Direcția Județeană de Sport și Tineret Botoșani (DJST). Campamentul a avut loc la Centrul de Agrement "Codrii de Aramă" Agafton, în perioada 2-7 iulie a.c. 

Cu această ocazie, cei zece participanți vizați, însoțiți de câte un părinte, au luat parte la drumeții, jocuri educative și recreative, activități de socializare cu alți copii din sistemul de protecție socială, dansuri, cursuri de sport și, chiar, de animație. Conducerea DJST, alături de personalul Centrului de Agrement din Agafton au oferit servicii deosebite de cazare și masă tuturor participanților din tabără.
 
"Au avut un program dinamic, la care au participat cu implicare, atât la activitățile sportive, inițiate de colegii noștri de la compartimentul sport, cât și la programul de animație, oferit prin generozitatea doamnei profesor Mihaela Epure. Consider că s-au simțit bine în tabără și că impactul a fost unul pozitiv", a precizat Radu Humelnicu, director executiv al DJST Botoșani.
 
"S-au atașat foarte repede, culmea. Nu mă așteptam, știind că, în general, copiii cu tulburări de spectru autist sunt mai greu de accesat emoțional. Ne-au înconjurat, ne-au ținut de mână, a fost minunat", a detaliat Mihaela Epure, coordonatorul programului de animație din cadrul taberei.
 
Asociația numără 43 de membri asociați, părinți ai 46 de copii diagnosticați cu tulburări de spectru autist (TSA) din Botoșani.



 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Marcel Ciolacu îi jignește pe moldoveni: ”Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți!” (Video)

astăzi, 15:43
207

Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei cere demisia lui Marcel Ciolacu pentru jigniri publice aduse tuturor moldovenilor.Iată comunicatul de presă remis astăzi, 26 aprilie:”Pentru jign...

Un bărbat din Botoșani deține singurul exemplar din România al unui Crysler Imperial din anii 60

astăzi, 15:30
135

Nicușor Constantin – secretar al filialei din Botoșani a Retromobil Club – manifestă o pasiune deosebită pentru mașinile de epocă, el fiind deținătorul mai multor bolizi cu o vechi...

Cine plătește dacă te inundă vecinul: legea spune clar!

astăzi, 15:00
210

Atunci când te confrunți cu o inundație în apartament cauzată de unul dintre vecini, este important să acționezi rapid și eficient pentru a minimiza pagubele și pentru a stabili cin...