"Mărțișoare din suflet pentru suflet!" oferite de către copiii și adolescenții din cadrul DGASPC Botoșani - FOTO

"Mărțișoare din suflet pentru suflet!" oferite de către copiii și adolescenții din cadrul DGASPC Botoșani - FOTO

Marți după-amiază a avut loc spectacolul "Mărțișoare din Suflet pentru Suflet!", prin intermediul căruia copiii și adolescenții care au acces la serviciile oferite de către D.G.A.S.P.C. Botoșani au sărbătorit venirea primăverii.

Pe scena teatrului "Mihai Eminescu" au urcat beneficiari din: Complexul de servicii de tip rezidenţial ”Micul Prinţ” Botoşani, Centrul de zi pentru copii cu nevoi speciale ”Şansa Mea” Botoşani, Centrul de plasament ”Prietenia” Botoşani, Complexul de apartamente "Cireșarii" Botoșani, Complexul de căsuțe de tip familial ”Sf. Mina” Botoşani, Complexul de Apartamente ”Amicii” Dorohoi, Complexul de Apartamente ”Floare de Colţ” Dorohoi, Complexul de Apartamente ”Casa Mea” Dorohoi, Complexul de servicii pentru copilul aflat în dificultate ”Speranţa” Pomârla și Complexul de servicii pentru copilul aflat în dificultate ”Sf. Nicolae” Truşeşti.

Costumați în fluturi, flori și iepurași sau îmbrăcați de sărbătoare, protagoniștii spectacolului au cântat, au recitat versuri au dansat și au prezentat scenete și momente de pantomimă. Cântecele și versurile au vestit primăvara sau au fost dedicate doamnelor, mamelor, dar și părinților cărora mulți dintre copii le duc dorul. Dansurile au fost moderne, tematice sau inspirate din folclor. Prin scenetele la care am fost martori, copiii ne-au învățat despre iubire, prietenie, bunătate și perseverență sau ne-au relatat legenda mărțișorului și a soarelui.

Pe lângă voie bună, energie și prosperitate, beneficiarii au adus cu ei mărțișoare și articole handmade pe care le-au expus în holul sălii de spectacol.

Despre evenimentul "Mărțișoare din Suflet pentru Suflet!", Elena - Cristina Rusu – unul dintre organizatorii a spus: "Acest spectacol este o poveste cu și despre copiii și tinerii care au acces la serviciile pe care D.G.A.S.P.C. le oferă. Anul acesta am scris a patra filă a poveștii. Am scris-o pentru că avem încredere în beneficiari, știm că au abilități ce pot fi lucrate, capacități ce pot fi sporite, talente ce merită arătate celor din jur, precum și trăiri și sentimente ce pot fi trasmise frumos mai departe. Aș vrea să precizez că întregul spectacol a fost rodul unei munci în echipă, mă refer aici la echipa formată din beneficiari și instructorii lor, precum și la echipa pe care am format-o noi, toți angajații implicați în organizarea evenimentului. Mulțumirile mele se îndreaptă către fiecare în parte. Mărțișoarele din suflet pentru suflet au fost prăgătite și dăruite cu drag publicului. Printre cei care au răspuns invitației noastre și ne-au primit mesajul și emoția, se numără oficialități, reprezentații unor instituții din județ, colegi din cadrul instituției noastre, părinții copiilor beneficiari și oameni din comunitatea botoșăneană ce au venit să ne cunoască. Mulțumim tuturor!"















 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Marcel Ciolacu îi jignește pe moldoveni: ”Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți!” (Video)

astăzi, 15:43
203

Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei cere demisia lui Marcel Ciolacu pentru jigniri publice aduse tuturor moldovenilor.Iată comunicatul de presă remis astăzi, 26 aprilie:”Pentru jign...

Un bărbat din Botoșani deține singurul exemplar din România al unui Crysler Imperial din anii 60

astăzi, 15:30
135

Nicușor Constantin – secretar al filialei din Botoșani a Retromobil Club – manifestă o pasiune deosebită pentru mașinile de epocă, el fiind deținătorul mai multor bolizi cu o vechi...

Cine plătește dacă te inundă vecinul: legea spune clar!

astăzi, 15:00
208

Atunci când te confrunți cu o inundație în apartament cauzată de unul dintre vecini, este important să acționezi rapid și eficient pentru a minimiza pagubele și pentru a stabili cin...