Moartea unei mame, "salvarea" unui copilaş ajuns în sistemul de protecţie

Ar fi putut fi o moarte ca oricare alta, cauzată de consumul de alcool. Doar că, în urma acestei morţi, un copil a rămas fără mamă şi a ajuns în sistemul de protecţie a copilului. O destinaţie corectă, spun autorităţile locale.

Moartea unei mame, "salvarea" unui copilaş ajuns în sistemul de protecţie

Pe 10 septembrie, o femeie din Agafton, comuna Curteşti, făcea o descoperire şocantă: vecina ei, de 36 de ani, murise în casă, în timp ce fetiţa ei, de 3 ani, se juca prin curtea ei. Cum mama era cunoscută drept consumatoare de băuturi alcoolice, s-a ajuns la concluzia că decesul a fost cauzat de excesul de băutură, însă rezultatul necropsiei nu a ajuns încă la autorităţi.

Între timp, însă, vecina care mai avea grijă de fetiţă din când în când a fost nevoită să admită că nu se poate descurca în permanenţă cu copila, astfel că a ajuns în grija bunicilor, dar care nu au dovedit calităţile necesare pentru a o ţine în familie. Mai mult, tatăl copilei, care de altfel o şi recunoscuse, lucrează în străinătate, iar casa în care locuia fetiţa lui era "împrumutată" de la un amic.

"La noi mama fetiţei mai fusese în monitorizare, Compartimentul de Asistenţă Socială o avea în grijă deoarece, la un moment dat, tânăra a fost internată pentru dezalcoolizare. Acum s-a făcut ancheta socială, au fost luaţi în calcul toţi factorii, inclusiv acela că tatăl nu-i poate asigura o casă, o educaţie, tot ce are nevoie un copil pentru a creşte normal. Ca atare, am apelat la Protecţia Copilului şi am dus-o pe fetiţă la Centrul "Micul Prinţ", spune primarul comunei Curteşti, Maricel Anton.

De aici fetiţa a intrat în grija specialiştilor, care au înscris-o la grădiniţă şi o ajută să recupereze ceea ce i-a lipsit până acum.

"Fetiţa s-a adaptat foarte bine, s-a adaptat şi la colectivitate, îi place la grădiniţă, a mers la teatrul pentru copii. E cu totul altfel faţă de atunci când a venit. Are o stare de sănătate bună, e isteaţă, învaţă repede, e un copil minunat. S-au început procedurile în instanţă pentru preluarea ei de către un asistent maternal", spune Camelia Popa, coordonatorul Centrului Maternal "Micul Prinţ" şi al Centrului de Primire a Minorului în regim de Urgenţă. Altfel spus, un copil "salvat" în urma unei tragedii, moartea mamei sale.

Despre acest subiect, Ştiri.Botoşani.Ro a scris şi aici:

Femeie de 36 de ani găsită moartă în casă, la Agafton!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Madalina Ursuleanu

Medicii botoşăneni şi-au ales reprezentanţii în Comisia de Disciplină a Colegiului Medicilor

Marţi, 3 Octombrie 2017
1904

La zece zile de la primul tur al alegerilor pentru componenţa Comisiei de Disciplină, duminică şi luni medicii din judeţ au fost aşteptaţi la Botoşani, la sediul Colegiului Medicilor, pentru a...

Medici greu de angajat la Ambulanţă şi SMURD. Raed Arafat, la Botoşani: "De doi ani încercăm să modificăm o hotărâre de guvern"

Luni, 2 Octombrie 2017
1145

În condiţiile în care la Iaşi este o "pepinieră" de viitori medici de urgenţă, Raed Arafat a cerut conducerii Consiliului Judeţean să ajusteze în aşa manieră organigrama Spitalului Judeţe...

Vremea ţine cu văraticii şi se suceşte din nou! Estimări meteorologice pentru judeţul Botoşani în următoarele zile

Duminică, 1 Octombrie 2017
6439

Luna octombrie a început, cel puţin la Botoşani, cu o minimă de 0ºC, o temperatură mai redusă decât mediile climatologice cunoscute. Şi asta din cauza unui val de aer continenta...