Întâlnire misionară în Parohia Dorobanţi, Protopopiatul Botoşani

Întâlnire misionară în Parohia Dorobanţi, Protopopiatul Botoşani

În Parohia "Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena" Dorobanţi, comuna Nicşeni, Protopopiatul Botoşani, a fost oficiat duminică, 2 iunie 2019, Paraclisul icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului "Pantanassa" din Sfântul Munte Athos.

Slujba misionară a fost rânduită de preotul Petru Fercal, misionar protopopesc, care a ajuns la Dorobanţi împreună cu un grup de 90 de persoane de la Parohia „Sfântul Ioan Botezătorul” din Botoşani.

La sfârşitul slujbei, părintele misionar a ţinut un cuvânt de învăţătură, subliniind importanţa dialogului duhovnicesc, pentru ca toţi oamenii să înţeleagă că există o singură cale ce duce la mântuire - credinţa ortodoxă, iar îndemnul Mântuitorului de a fi „o turmă şi un păstor” este grăitor în sensul acesta. Părintele paroh Ilie-Iulian Şerban şi-a exprimat bucuria pentru că s-a oficiat frumoasa slujbă şi a mulţumit tuturor celor care s-au implicat în realizarea acestui moment liturgic. A urmat slujba de pomenire pentru eroii neamului şi pentru toţi cei care se odihnesc în jurul sfântului locaş. Un număr impresionant de copii, sub îndrumarea părintelui paroh, a doamnei preotese şi a cadrelor didactice, au desfăşurat o serie de activităţi (desen, lectură, cântări s.a.), marcând Ziua Copilului. Tinerii au primit cărţi religioase din partea domnului Samian Vasile, iar Corul misionar „Sfântul Ioan Botezătorul” a prezentat un concert de cântece închinate Învierii Domnului, cântări patriotice şi imne închinate satului românesc şi familiei.

La eveniment a fost prezentă şi Marcela Patrar, viceprimarul comunei Nicşeni, care a apreciat modul în care s-a îmbinat slujba din biserică cu activităţile culturale. La final, toţi cei prezenţi s-au bucurat de o agapă creştină, pregătită de creştinii din cele două parohii. Pe lângă creştin-ortodocşi, în Parohia Dorobanţi sunt peste 100 de familii ce aparţin cultului adventist de ziua a şaptea ce au două case de adunare. La data de 1 septembrie 2018, în această comunitate a fost adusă copia icoanei Maicii Domnului „Pantanassa” din Sfântul Munte Athos. Mihai Pătîrniche, fiu al satului Dorobanţi, văzând icoana „Pantanassa” din Parohia Brateiu judeţul Sibiu, a dorit foarte mult să aducă şi în satul natal o asemenea icoană. (Ziarul Lumina)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

PREMIERĂ: Programul Naţional de Screening al hepatitei C pentru populaţia defavorizată se va desfășura concomitent în județele Botoșani, Iași și Suceava!

astăzi, 17:05
11

Programul Naţional de Screening privind infecţia cu virusul hepatitic C în rândul populaţiei defavorizate va fi aplicat, în premieră naţională, concomitent în trei judeţ...

Unde sunt cele mai vechi mașini din România și cum se situează Botoșaniul

astăzi, 16:56
78

Chiar dacă în 11 ani, în România parcul auto a crescut cu aproape 3 milioane de mașini, România rămâne cu un grad de motorizare cu 40% sub media UE, arată datele dint...

Botoșănean urmărit în trafic de polițiștii dorohoieni. Ce au găsit oamenii legii în mașină!

astăzi, 15:54
90

Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Dorohoi, aflaţi miercuri în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au depistat în trafic un autoturism al cărui conducător auto, la observ...