Copilul de 2 ani care era să-și piardă viața în mașina părinților și-a revenit din comă. Mama trage un semnal de alarmă: Nu există "mie nu mi se poate întâmpla"

Copilul de 2 ani care era să-și piardă viața în mașina părinților și-a revenit din comă. Mama trage un semnal de alarmă: Nu există "mie nu mi se poate întâmpla"

Băiețelul de doi ani jumătate din satul Slobozia, județul Botoșani, care în urmă cu câteva zile a ajuns în stare critică la spital din cauza unui accident stupid petrecut în mașina părinților, a ieșit din comă, iar starea lui de sănătate se află în afara oricărui pericol.

În ziua fatidică de sfârșit de iulie, copilul se afla în grija bunicii sale și se juca în curtea casei, în mașina părinților. Doar o clipă de neatenție a făcut ca băiețelul, în timp ce a scos capul pe geam, să atingă din greșeală cu piciorul, butonul care acționează geamul portierei. Acesta a rămas captiv între marginea sticlei și partea de sus a portierei, strangulând copilul care nu a mai apucat să țipe după ajutor. Copilul și-a pierdut cunoștința, fiind preluat de un echipaj al ambulanței și transferat la Spitalul din Iași în stare critică.

După câteva zile de coșmar, urlete de durere și rugi către Dumnezeu, părinții băiețelului au primit și primele vești bune. Copilul a ieșit din comă și își revine miraculos dar pentru părinți aceste zile au fost o lecție de viață din care avem de învățat cu toții.

O clipă de neatenție poate determina sfârșitul tragic al unui destin aflat la început de drum, iar noi, cei responsabili de soarta lui, nu trebuie să uităm acest lucru. Destăinuirile mamei sale nu vin ca o justificare a faptelor întâmplate, ci ca un semnal de alarmă tras către toți părinții, care, din diferite motive trăiesc cu impresia că lor nu li se poate întâmpa nimic rău.

Iată și ce ne-a spus mama băiațelului care a scăpat miraculous din acest eveniment.

 “Sunt mamalui Nicolas, copilul de doi ani jumatate, care, în urmă cu câteva zile, o joaca în mașină îi putea fi fatală. Au fost câțiva care au judecat acest caz, alții din neștiință, altii din auzite, etc., însă nu asta este important. Dacă am ști ce se întâmplă dinainte, am evita orice necaz. Nu a fost vorba de neglijență, a fost vorba de câteva secunde pentru a se întîmpla asta. Este un copil ca toți copiii, un copil superactiv și curios. Se poate întîmpla oricui, oricând, la orice oră. Nu există “mie nu mi se poate întîmpla, sau copiilor mei”. De-a lungul timpului, ca orice om am trecut prin necazuri. Însă ca cel de până acum nu a fost niciunul. Copilul meu a fost în comă. Acum s-a născut a doua oară. A învățat să respire, să vorbească și să meargă din nou. M-am rugat la Dumnezeu, în acele clipe practit am uralt de durere la propriu, l-am implorat să-mi dea orice necaz însă să nu-mi ia copilul. Am țipat crezând și sperând că mă aude. Și așa a fost. M-a auzit și a dat sănătate copilului, care și-a revenit miraculos. Îmi era frică să întreb doctorii în ce stare este. Doar m-am rugat și am crezut că băiețelul meu va fi bine și mă va strânge în brațe și va adormi cu mâna în părul meu ca în fiecare seară și va fi lângă surioara lui mereu și lângă noi părinții si cei apropiați. Îmi treceau mii si sute de gânduri prin minte. Nu este primul caz în România, însa mi-aș dori să fie ultimul”, a transmis mama băiețelului.

Femeia dorește să transmit tuturor părinților de pericolele existente la tot pasul, și de acea secundă de neatenție, în care totul se poate termina într-un mod tragic.

“Trebuie să știe orice părinte, sau oricine are lângă el copii, că se poate întîmpla o nenorocire în mașină, la un simplu geam. Mulțumim cadrelor medicale din Botoșani care au făcut tot ce au putut și cu ce au avut pentru a stabiliza copilul să ajungă în siguranță la Iași la Spitalul de Copii “Sfânta Maria”. Mulțumim doctorilor din Iași care au făcut tot posibilul să fie sănătos. Mi-aș dori ca această tragedie să nu se mai repete la nimeni”, a mai completat femeia.

 

Spune-ne opinia ta