Angajat al DGASPC cercetat de polițiști pentru viol, după ce ar fi obligat o asistată social să îi facă sex oral, chiar în centrul unde lucra

Angajat al DGASPC cercetat de polițiști pentru viol, după ce ar fi obligat o asistată social să îi facă sex oral, chiar în centrul unde lucra

Un angajat al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) din Botoșani, în cadrul Centrului de Îngrijire și Sănătate din localitatea Adășeni, este anchetat de către polițiști pentru viol, după ce, în atenția conducerii Direcției, au ajuns acuzații potrivit cărora bărbatul ar fi obligat o asistată social să întrețină raporturi sexuale cu acesta.

Conform celor susținute de către o serie de femei din localitatea Adășeni, care beneficiază de servicii sociale în cadrul centrului, Lucian Coțovanu a obligat o asistată să îi facă sex oral, în mai multe rânduri, chiar în incinta centrului, la schimbul promisiunilor că va primi ajutorul de care avea nevoie localnica. Un videoclip ilustrând-o pe victimă, în timp ce recunoștea cele petrecute, a ajuns în spațiul public, iar DGASPC a demarat o anchetă internă pentru stabilirea modului în care faptele s-au petrecut și a înaintat inclusiv o sesizare Poliției.

„La nivelul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Botoșani a fost stabilită o comisie de verificare a aspectelor apărute în spațiul on-line referitoare la beneficiarii și angajații din cadrul Centrului de Îngrijire și Asistență Adășeni. A fost înaintată o sesizare către Inspectoratul Județean de Poliție Botoșani prin care s-a solicitat cercetarea situației și luarea măsurilor legale ce se impun în cauză. De asemenea, a fost înștiințată Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Handicap, Copii și Adopții și Consiliul Județean Botoșani”, a declarat Dan Șlincu, director al DGASPC Botoșani.

Potrivit oficialului, rezidenta în cauză a fost transferată în cadrul unui alt centru din subordinea DGASPC din Botoșani, până la finalizarea cercetărilor și clarificarea situației. Aceasta va fi inclusă într-un program de consiliere desfășurat de către specialiștii din cadrul instituției.

De cealaltă parte, s-au dispus măsuri și în cazul lui Lucian Coțovanu, care va activa în cadrul unui alt centru decât cel din Adășeni, până la finalizarea anchetei polițiștilor. În funcție de concluziile organelor competente, acesta riscă nu doar pierderea locului de muncă din cadrul DGASPC, ci și ani de închisoare.

Salariatul a fost mutat prin dispoziția directorului executiv și își va desfășura activitatea în cadrul unui alt centru. La finalizarea anchetei IPJ, în funcție de rezultatul acesteia, va fi cercetat și eventual sancționat disciplinar proprorțional cu gravitatea faptei, până la desfacerea contractului individual de muncă”, a adăugat Dan Șlincu, directorul executiv al DGASPC Botoșani.

Poliția a încadrat juridic luni sesizarea primită din partea instituției în cauză, deschizând dosar penal.

„În cauză, s-au demarat cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de viol, urmând ca la finalul acestora să se propună soluții procedurale”, a declarat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean din Botoșani.