VIDEO: Un economist trecut prin funcții este noul manager al „Mavromati”

VIDEO: Un economist trecut prin funcții este noul manager al „Mavromati”

Spitalul Județean de Urgență (SJU) „Mavromati” are, începând de sâmbătă, un nou manager general. Este vorba despre economistul Doina Caba, care a preluat conducerea pentru o perioadă de trei luni, până la ocuparea postului prin concurs și numirea unui titular.

Decizia survine ca urmare a intrării în vigoare a demisiei actualului manager interimar, medicul Radu Malancea, începând cu data de 21 noiembrie, dar și a Hotărârii Consiliului de Administrație al SJU, prin care s-a propus încetarea mandatului de management a medicului Livia Mihalache.

„Conform legislației în vigoare și având în vedere carențele în activitatea managerială a doamnei doctor, care a fost manager și pe perioada de urgență, a cerut un punct de vedere al Consiliului de Administrație al Spitalului. Consiliul de Administrație s-a întrunit, a analizat documentele , atât cele existente la nivelului Spitalului „Mavromati”, cât și cele existente la nivelul Direcției de Sănătate Publică și a emis o hotărâre prin care propune revocarea din funcție a doamnei doctor Mihalache. Decizia a fost transmisă astăzi, undeva în jurul orei prânzului, am analizat această hotărâre și am decis că mandatul doamnei Mihalache trebuie încetat. Am emis o dispoziție de încetare a mandatului domniei sale și de preluare a mandatului de către doamna economist Doina Caba”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean.

Lidera instituției în subordinea căreia se află CJU a adăugat că economistul ales este un „foarte bun profesionist”, în care are încredere.

De cealaltă parte, Doina Caba a declarat că nu este membră a vreunui partid politic și nici nu are simpatii sau vreo implicare în acest sens.

„La propunerea doamnei președinte, având în vedere situația sanitară din țară și  gândindu-mă că toată experiența mea din toate spitalele în care am activat, din domeniul public și privat, am acceptat să fiu manager la Spitalul Județean. Cunosc Spitalul Județean, pentru că am lucrat în cadrul lui și împreună cu personalul și cu actuala conducere să facem ca pacienții să fie bine tratați și mulțumiți de serviciile noastre. Sunt un om și voi lucra pentru oameni. Probabil luni voi identifica activitățile de risc major și voi identifica soluții, asta dacă au rezolvare în perioada imediat următoare, mandatul meu fiind de trei luni. Voi identifica acolo unde activitățile pun în pericol accesul la serviciile de sănătate și prioritățile vor fi cele de risc major. Nu propun o schimbare acum, nu se va schimba spitalul pentru că s-a schimbat managerul”, a declarat noul manager al SJU „Mavromati”.

Doina Caba a activat în conducerea mai multor unități sanitare. A condus compartimentul administrativ al Secției de Psihiatrie din cadrul Spitalului Județean de Urgență, a fost director economic al Spitalului Municipal din Dorohoi, dar și al Spitalului de Pneumoftiziologie din Botoșani, ulterior a ocupat și funcția de manager de calitate a Spitalul „Bethesda” din Suceava. 

În paralel, fostul manager Livia Mihalache a atacat în instanță decizia de suspendare din funcție emisă de Ministerul Sănătății în luna aprilie. Demiterea survenită vineri, însă, determină nulitatea unui eventual câștig de cauză.

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta