Managerul SJU „Mavromati”: transformarea blocului central în spital COVID, o greșeală. „Noi nu am fost focar”

Managerul SJU „Mavromati”: transformarea blocului central în spital COVID, o greșeală. „Noi nu am fost focar”

Spitalul Județean de Urgență (SJU) „Mavromati” din Botoșani nu este un focar COVID, iar transformarea blocului central al acestuia în unitate suport pentru tratarea pacienților suspecți sau diagnosticați cu noul coronavirus a fost o greșeală, a declarat, luni, managerul Radu Malancea.

Potrivit acestuia, luni dimineață, blocul central al „Mavromati”, care are o capacitate de circa 1500 de paturi, găzduia 168 de pacienți diagnosticați cu Covid-19 și alți 52 de suspecți de infectare, care sunt treptat transferați spre Spitalul de Recuperare și spre cel de Pneumofiziologie.

În privința posibilității creșterii numărului botoșănenilor infectați ca urmare a internării în cadrul unității sanitare, Malancea susține că SJU nu reprezintă un focar, iar majoritatea celor depistați pozitiv la testele COVID au contactat virusul pe cale comunitară.

„Noi nu am fost focar. Noi suntem supuși riscului de contaminare cel mai mare. La început, nimeni nu bănuia că vom ajunge în situația asta. Nu am prevăzut. Mulți au ascuns simptomele, crezând că este o răceală ușoară. Voi acum o lună și ceva luați în serios această boală? Noi nu ne-am considerat zmei, dimpotrivă, noi știm că suntem cei mai expuși. (…) Majoritatea celor infectați, sunt comunitari. Toate persoanele internate sunt testate, noi îi considerăm pe toți pozitivi”, a spus Radu Malancea (în foto, stânga), manager interimar al SJU „Mavromati” din Botoșani.

Totodată, medicul chirurg susține că decizia ministrului Sănătății de a transforma blocul central al SJU în spital COVID a fost o eroare.

„Eu am spus de la început că a fost o greșeală, dar nu vreau să arăt cu degetul pe nimeni, nu pentru asta sunt aici”, a precizat managerul Malancea.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Luptătorii greco-romani de la LPS Botoșani, lideri incontestabili la nivel național! (foto)

astăzi, 14:49

În perioada 12 – 14 aprilie 2024, sportivii din cadrul secției de lupte a Liceului cu Program Sportiv (LPS) din Botoșani au participat la Finala Cupei României pentru categoria de ...

FC Hermannstadt - FC Botoşani, astăzi de la ora 17:30

astăzi, 14:03
39

FC Hermannstadt şi FC Botoşani se întâlnesc astăzi în etapa a cincea a play-out-ului Superligii.Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Hermannstadt!Gazdele sunt lideri &i...

Contabila născută în Botoșani pasionată de fotbal, care luptă în competiția pentru ”1 milion”! (Foto)

astăzi, 14:02
153

Se numără printre cei 50 de concurenți de la „Insula de 1 milion” pentru că își dorește de mult timp să apară într-o emisiune televizată. Aceasta luptă pentru fiul ș...